تحول کارکردهای اجرایی در دختران و پسران پیش دبستانی و دبستانی (پنج تا ۱۲ ساله) مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی شهر اصفهان
محل انتشار: فصلنامه تازه های علوم شناختی، دوره: 16، شماره: 1
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 368
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ICSS-16-1_007
تاریخ نمایه سازی: 24 آذر 1400
چکیده مقاله:
هدف: هدف این مطالعه، بررسی روند تحول کارکردهای اجرایی در کودکان پیش دبستانی و دبستانی (پنج تا۱۲ساله) مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی بود.
روش: در این پژوهش مقطعی/ توصیفی، ۲۱۰ دانش آموزدختر و پسر (۱۰۵ دختر و ۱۰۵ پسر) پنج تا ۱۲ساله مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی از مراکز پیش دبستانی و دبستانی شهر اصفهان با استفاده از پرسشنامه کانرز (فرم والدین) انتخاب شدند و مورد آزمون قرار گرفتند. برای تعیین روند تحول کارکردهای اجرایی، از آزمون برج نپسی و برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش آمار توصیفی، تحلیل واریانس دو راهه و آزمون تعقیبی شفه و نرم افزار spss-۱۶ استفاده شد.
یافته ها: نتایج پژوهش نشان داد که نمرات کارکردهای اجرایی کودکان دختر و پسر گروه های سنی پنج تا ۱۲ ساله مبتلا به این اختلال با توجه به سن افزایش می یابد. نتایج همچنین نشان دادند که بین میانگین نمرات کارکردهای اجرایی گروه های سنی مختلف تفاوت معنادار وجود دارد (۰.۰۰۰۱>P)، اما بین میانگین نمرات کارکردهای اجرایی دختر و پسر تفاوت معناداری دیده نشد.
نتیجه گیری: روند تحول کارکردهای اجرایی در کودکان مبتلا به اختلال نقص توجه/بیش فعالی دختر و پسر با توجه به سن سیر صعودی دارد، اما کارکردهای اجرایی دختران و پسران یکسان است.
کلیدواژه ها:
Development ، ADHD ، Executive Function ، Preschool And Primary School. ، تحول ، کارکردهای اجرایی ، اختلال نقص توجه/بیش فعالی ، کودکان پیش دبستانی و دبستانی
نویسندگان
آمنه کرمشائی
MS.c in Psychology, Isfahan University, Isfahan, Iran.
احمد عابدی
Assistant Professor of Psychology, Isfahan University, Isfahan, Iran.
احمد یارمحمدیان
Assistant Professor of Psychology, Isfahan University, Isfahan, Iran.