ارزیابی طرح ها در رسانه های ایران از نظر سلامت معنوی براساس نظرهای بینندگان و خبرگان با روش فرایند تحلیل شبکه (مورد مطالعه: شبکه تلویزیونی استان اصفهان

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 8,306

فایل این مقاله در 26 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_RSNE-32-3_004

تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1400

چکیده مقاله:

 این مقاله، به ارزیابی طرح ها د ر رسانه های ایران، با توجه به ابعاد سلامت معنوی از د ید گاه بینند گان و خبرگان می پرد ازد تا برمبنای آن ها، بهترین طرح برای بهبود وضعیت فعلی یکی از شبکه های تلویزیونی مشخص شود . با توجه به تاثیر قابل توجه رسانه ها بر بعد اطلاعاتی سلامت معنوی د ر بینند گان، کارشناسان رسانه، بعد سلامت معنوی را انتخاب کرد ند . از این رو، پرسشنامه هایی بر مبنای تحقیقات مید انی، نظر خبرگان و مد ل سروکوال، برای بررسی سلامت معنوی رسانه با توجه به ابعاد پاسخگویی به نیازهای بینند گان مختلف، اطمینان از صحت و تناسب اطلاعات ارائه شد ه، متناسب بود ن زمان ارائه اطلاعات، قابلیت جلب رضایت و اعتماد بینند گان طراحی شد . روایی پرسشنامه ها، با روش لاوشه و پایایی آن ها بر اساس آلفای کرونباخ مورد بررسی قرار گرفت. سپس تعد اد ی از مخاطبان تلویزیونی، بر اساس نظریه کلاین و فرمول کوکران انتخاب شد ند و نتایج حاصل از پاسخ های آنها بررسی شد . نتایج نشان د اد ند که پراهمیت ترین موضوع مورد انتظار، اطمینان از صحت اطلاعات ارائه شد ه است. همچنین تناسب اطلاعات ارائه شد ه، بیشترین امتیاز (۳۷۸/۰) و پاسخگویی به نیازهای بینند گان مختلف کمترین امتیاز (۰۵۴/۰) را د ر وضعیت موجود د ارند . سپس همبستگی متغیر های پژوهشی با آزمون فرضیه پیرسون بررسی شد و نتایج نشان د اد ند که زیرمعیارهای انتخاب شد ه بر ارزیابی سلامت معنوی رسانه موثر هستند . د رنهایت نتایج گرد آوری شد ه د ر اختیار مد یران شبکه اصفهان قرار گرفت تا اولویت طرح های پیشنهاد ی برای ارتقاء سلامت معنوی د ر شبکه تلویزیونی استان اصفهان، بر اساس نتایج گرد آوری شد ه و نظرهای آنها و با استفاد ه از روش تصمیم گیری چند معیاره فرایند تحلیل شبکه مشخص شود . همچنین سوپرماتریس ارزیابی طرح ها محاسبه و بهترین طرح برای بهبود وضعیت فعلی انتخاب شد .

نویسندگان

محمدمهدی ارشادی

کارشناس ارشد مهندسی صنایع گرایش سیستم های سلامت، دانشگاه صنعتی امیرکبیر، تهران، ایران(نویسنده مسئول)

محبوبه اقدامی

کارشناس علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور اصفهان، اصفهان، ایران

سید محمد قلمکاریان

استادیار گروه علوم تربیتی، دانشگاه پیام نور خوراسگان، خوراسگان، ایران

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :