مقایسه پتانسیل جذب پرتوهای ماورابنفش و مقدار فیکوبیلی پروتئین های عصاره های استخراج شده با کمک حلال و امواج فراصوت از ریزجلبک اسپیرولینا پلتنسیس (Spirulina platensis)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 272
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JAPU-10-3_006
تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1400
چکیده مقاله:
ریزجلبک ها، طیف گسترده ای از ترکیبات و رنگدانه های محافظت کننده (اسیدهای آمینه شبه مایکوسپورین، سیتونمین ها، فیکوبیلی پروتئین ها و کارتنوئیدها) در برابر پرتوهای ماوراء بنفش (UV) تولید می کنند که به طور اختصاصی ریسک ابتلا به سرطان و پیری پوست را کاهش می دهند. جهت مقایسه تاثیر حلال بر فاکتور محافظت کنندگی از پرتوهای UV (SPF) و همچنین میزان کربوهیدرات، پروتئین کل و فیکوبیلی پروتئین ها ی عصاره های ریزجلبک اسپیرولینا (Spirulina platensis) از حلال های آبی، اتانولی، متانولی، آبی/اتانولی و آبی/متانولی استفاده شد. بازده عصاره های تهیه شده از اسپیرولینا با یکدیگر مقایسه شدند. نتایج بدست آمده نشان داد که عصاره اتانولی فاکتور محافظت کنندگی بالاتری نسبت به سایر عصاره ها داشت (۰۰/۰ ± ۹۴/۱۱SPF=). همچنین عصاره اتانولی حاوی مقدار بالاتری کربوهیدرات (۰۰۲/۰ ± ۳۹/۲ میلی گرم بر میلی لیتر) نسبت به سایر عصاره ها بود. عصاره آبی، بالاترین مقدار فیکوبیلی پروتئین ها و راندمان استخراج را در بین سایر عصاره های پودر شده با خشک کن تصعیدی (۰۵/۹۰ درصد) داشت. با توجه به مقدار قابل توجه SPF عصاره اتانولی، می توان استفاده از این عصاره در فرمولاسیون های ضدآفتاب به عنوان فیلترکننده طبیعی پرتوهای UV پیشنهاد نمود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهاره شعبان پور
استاد گروه فرآوری محصولات شیلاتی، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
پرستو پورعاشوری
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
وحیده پیام نور
دانشیار گروه جنگل شناسی و اکولوژی جنگل دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران
افشین عادلی
دانشیار گروه فرآوری محصولات شیلاتی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :