بررسی اثرات زیست محیطی پرورش گوساله های پرواری (مطالعه موردی: استان مازندران)
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 228
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-12-33_020
تاریخ نمایه سازی: 20 آذر 1400
چکیده مقاله:
گوشت از منابع مهم پروتئین و انرژی بوده که دارای مقادیر فراوان اسیدهای آمینه و چرب ضروری به همراه ویتامین ها و مواد معدنی می باشد. صنعت دامپروری به واسطه مصرف بالای انرژی، آب و همچنین تولید فضولات، یکی از منابع مهم انتشار آلاینده ها به حساب می آید. در پژوهش حاضر اثرات زیست محیطی پرواربندی گوساله ها در سه روش صنعتی، نیمه صنعتی و سنتی با استفاده از ارزیابی چرخه حیات در استان مازندران بررسی شد. اثرات زیست محیطی (واحد عملکردی: تولید یک تن وزن زنده) به روش IMPCAT ۲۰۰۲+ در قالب ۱۵ شاخص میانی و ۴ شاخص نهایی بررسی شد. نتایج نشان داد که در روش پرورش صنعتی و نیمه صنعتی آلاینده های مستقیم از سطح دامداری ها و در روش پرورش سنتی استفاده از کنسانتره بالاترین تاثیر را در ایجاد شاخص های میانی زیست محیطی دارد. در روش های مختلف پرورش، شاخص سلامتی انسان ها در بازه ۱/۷۲ تا Pt ۱/۹۲، شاخص کیفیت اکوسیستم در بازه ۱۳/۳۶ تا Pt ۱۷/۵۲، شاخص تغییرات اقلیم در بازه ۱/۴۱ تا Pt ۱/۶۲ و شاخص منابع در بازه ۰/۳۱ تا Pt ۰/۴۶ تغییر یافت. همچنین بالاترین و پایین ترین شاخص نهایی زیست محیطی در روش پرورش صنعتی و سنتی به ترتیب به میزان ۲۱/۵۸ و Pt ۱۶/۸۱ به ازای تولید یک تن دام پرواری زنده ایجاد شد.
کلیدواژه ها:
Beef calves ، Climate change ، Ecosystem quality ، Environmental indicators ، Human health ، تغییرات اقلیم ، سلامتی انسان ها ، شاخص های زیست محیطی ، کیفیت اکوسیستم ، گوساله
نویسندگان
علی متولی
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
علی ادیبی
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
یداله چاشنی دل
Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :