بررسی وضعیت سلامت و نیازهای بهداشتی سالمندان استان ایلام در سال ۱۳۹۱
محل انتشار: دوماهنامه طلوع بهداشت، دوره: 14، شماره: 5
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 314
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_TBS-14-5_001
تاریخ نمایه سازی: 17 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: دوره سالمندی نیازها و مشکلات بهداشتی مخصوص به خود دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین مسائل و نیازهای بهداشتی سالمندان استان ایلام در سال ۱۳۹۱ انجام شده است.
روش بررسی: در این مطالعه توصیفی-تحلیلی، ۱۰۱۲ سالمند ساکن در شهرستان های هشت گانه استان ایلام بر اساس تخصیص متناسب، یک پرسشنامه استاندارد را از طریق مصاحبه چهره به چهره تکمیل کردند. داده های گردآوری شده با استفاده از نرمافزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: از مجموع ۱۰۱۲ سالمند مورد مطالعه (۵/۶۰٪) مرد و (۵/۳۹٪) زن بودند. میانگین سنی شرکت کنندگان ۰۲/۸±۱/۷۱ سال و بیشتر سالمندان مورد مطالعه در گروه سنی ۶۹-۶۵ سال بودند. ۶/۳۸% تحت پوشش سازمان بیمه خدمات درمانی بوده اند. میانگین فشار خون سیستولیک و دیاستولیک افراد مورد مطالعه به ترتیب ۳۸/۱۳ و ۷۶/۱۱ بود. میانگین توده بدنی افراد مورد مطالعه ۷۲/۲۵ بود. ۱/۳۶% سابقه ابتلا به بیماری های قلبی، ۱۵ % دیابت، ۵/۲۲% مشکل تنفسی و ۳/۱۶% به سیگار اعتیاد داشتند. ۳/۴۵% سابقه جراحی، ۸/۷۲% سابقه درد مفاصل، ۶/۶۴% سابقه درد اسکلتی و ۶/۱۲% سابقه سکته مغزی داشتند. افتادن از ارتفاع بیشترین (۱۸%) فراوانی سوانح و حوادث را به خود اختصاص داده بود.
نتیجه گیری: مشکلات شایع جسمی سالمندان استان ایلام عمدتا" به بیماریهای غیرواگیر و بویژه قلبی-عروقی و دیابت بر می گردد. بنا براین لزوم اجرای مداخلات ارتقا سلامت برای سالمندان به منظور داشتن یک زندگی سالمندی سالم ضروری به نظر می رسد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
علی دل پیشه
Ilam University of Medical Sciences
شبنم شکوهی اردبیلی
Ilam University of Medical Sciences
مهران بابا نژاد
Ilam University of Medical Sciences
مرتضی منصوریان
Lorestan University of Medical Sciences
مصطفی قربانی
Alborz University of Medical Sciences
عزیز رضاپور
Iran University of Medical Sciences
هادی رحیم زاده برزکی
Golestan University of Medical Sciences
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :