بررسی تاثیر دو احیاءکننده سدیم بورهیدرید و سدیم هیدروسولفیت بر ساختارهای شیمیایی لیگنین قلیایی کرافت صنوبر و سودای باگاس به وسیله طیف بینی FT-IR
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 319
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWPR-27-3_015
تاریخ نمایه سازی: 14 آذر 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق تغییرات شیمیایی گروه های عاملی کربونیل (C=O) و پیوند دوگانه (C=C) در ساختارهای لیگنین کرافت صنوبر و سودای باگاس در اثر کاهنده های سدیم بورهیدرید (NaBH۴) و سدیم هیدروسولفیت (Na۲S۲O۴) بر این دو ترکیب و بعد پرتودهی با تابش UV، به وسیله طیف بینی FT-IR مورد بررسی قرار گرفته است. بررسی ها نشان می دهد که کاهش به وسیله ترکیب های شیمیایی کاهنده، سبب پایداری ساختار لیگنین ها در برابر پرتو فرابنفش می شود. بررسی های طیف بینی FT-IR نشان می دهد که عمده پایداری نوری ترکیب های مورد استفاده در اثر تبدیل گروه های کربونیل (C=O) به گروه های الکلی (C-OH) و پیوندهای دوگانه (C=C) به پیوندهای ساده (C-C) می باشد. همچنین در مقایسه دو احیاءکننده به کار برده شده، مشخص شد که سدیم بورهیدرید عملکرد مناسب تری نسبت به سدیم هیدروسولفیت دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جعفر عظیم وند
کارشناس ارشد شیمی آلی، دانشگاه پیام نور تهران
سید احمد میرشکرایی
رئیس بخش علوم دانشگاه پیام نور - سازمان مرکزی
علی عبدالخانی
استادیار علوم و صنایع چوب و کاغذ، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :