تاثیر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی و مکانیکی چوب پلاستیک ساخته شده با ساقه آفتابگردان و چوب توسکا
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 239
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_IJWPR-31-4_012
تاریخ نمایه سازی: 13 آذر 1400
چکیده مقاله:
در این پژوهش تاثیر نانو ولاستونیت بر خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه چوب پلاستیک ساخته شده با پودر پسماند ساقه آفتابگردان و چوب توسکا مورد بررسی قرار گرفت. پودر ساقه آفتابگردان مورد استفاده نسبت به جرم خشک پودرچوب در پنج سطح صفر، ۲۵، ۵۰، ۷۵ و ۱۰۰ درصد و نانو ولاستونیت بصورت پودر در سه سطح صفر، ۳ و ۵ درصد به عنوان عوامل متغیر این تحقیق در نظر گرفته شدند. خواص فیزیکی و مکانیکی چندسازه شامل مقاومت به پیچ عمود بر سطح، مقاومت خمشی، مدول الاستیسیته، جذب آب و واکشیدگی ضخامت پس از ۲ و ۲۴ ساعت غوطه وری در آب مطابق با استاندارد EN DIN-اندازه گیری گردید. به منظور بررسی فصل مشترک چوب و پلیمر و همچنین نحوه پراکنش و توزیع نانو ذرات ولاستونیت در ماتریس پلیمری عکسهای میکروسکوپی تهیه گردید. نتایج نشان داد که با افزایش نسبت اختلاط پودر ساقه آفتابگردان به پودر چوب تا سطح ۲۵ درصد سبب افزایش مقاومت به پیچ عمود بر سطح و تا سطح ۵۰ درصد باعث افزایش مقاومت خمشی و مدول الاستیسیته چندسازه چوب پلاستیک گردید. استفاده از پودر ساقه آفتابگردان در مخلوط با پودر چوب توسکا سبب افزایش میزان جذب آب و واکشیدگی ضخامت ۲ و ۲۴ ساعت غوطه وری در آب شد. استفاده از نانو ولاستونیت تا سطح ۵ درصد نسبت به جرم کل تخته سبب بهبود کلیه خواص فیزیکی و مکانیکی چند سازه چوب پلاستیک گردید.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسین رنگ آور
دانشیار، گروه صنایع چوب، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران
امیر نوربخش
دانشیار، بخش تحقیقات علوم چوب و فراورده های آن، موسسه تحقیقات جنگل ها و مراتع کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران
سعید حاجی حتملو
دانشجوی کارشناسی ارشد، گروه صنایع چوب، دانشکده مهندسی عمران، دانشگاه تربیت دبیر شهید رجائی، تهران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :