مقایسه راهبردهای مقابله ای و سرسختی روان شناختی بین والدین کودکان سرطانی پاسخ دهنده مثبت و منفی به درمان
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 312
فایل این مقاله در 14 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-24-6_019
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان کودک به عنوان یک بیماری شایع و مزمن والدین را تحت تاثیر قرار می دهد و فرآیند درمان آن به ویژگی ها و توانمندی های روان شناختی والدین بستگی دارد. بنا بر این پژوهش حاضر با هدف مقایسه راهبردهای مقابله ای و سرسختی روان شناختی بین والدین کودکان سرطانی پاسخ دهنده مثبت و منفی به درمان انجام شد.
مواد و روش ها: روش پژوهش علی مقایسه ای بود. جامعه آماری کلیه والدین کودکان سرطانی تحت درمان در بیمارستان محک تهران در سال ۱۳۹۴ بودند. ۵۰ کودک سرطانی پاسخ به درمان و ۵۰ کودک سرطانی عدم پاسخ به درمان به روش نمونه گیری تصادفی ساده انتخاب شدند. راهبردهای مقابله ای و سرسختی روان شناختی والدین به وسیله پرسش نامه های راهبردهای مقابله ای(WOCQ) و دیدگاه های شخصی کوباسا(P.V.S) اندازه گیری و داده ها با استفاده از آزمون t مستقل تحلیل شدند.
یافته های پژوهش: نتایج پژوهش نشان داد که بین راهبردهای مقابله ای مسئله مدار(جستجوی حمایت اجتماعی، مسئولیت پذیری، حل مسئله برنامه ریزی شده، ارزیابی مجدد مثبت) و هیجان مدار(رویارویی مستقیم، دوری جویی، فرار-اجتناب، خویشتن داری) و ویژگی سرسختی روان شناختی والدین کودکان سرطانی پاسخ دهنده مثبت و منفی به درمان تفاوت معناداری وجود دارد(P<۰.۰۱).
بحث و نتیجه گیری: نتایج شواهدی را پیشنهاد می کند که راهبرد مقابله ای مسئله مدار و ویژگی شخصیتی سرسختی روان شناختی در والدین کودکان سرطانی پاسخ دهنده مثبت به درمان بالاتر از والدین کودکان سرطانی پاسخ دهنده منفی به درمان است. به عبارتی دیگر، راهبرد مقابله ای مسئله مدار و ویژگی سرسختی روان شناختی والدین می توانند در درمان کودک سرطانی آنان تاثیر مثبت داشته باشد. لذا پیشنهاد می شود در شروع فرآیند درمان کودکان سرطانی، نسبت به بهبود راهبرد مقابله ای مسئله مدار و ویژگی سرسختی روان شناختی والدین یا مراقبین کودک اقدام شود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
اصغر جعفری
گروه روان شناسی تربیتی، دانشکده روان شناسی، دانشگاه کاشان، کاشان، ایران
فاطمه حسامپور
Dept of Psychology,Faculty of Psychology, Kashan University ,Kashan, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :