بررسی اثر لاکتو باسیلوس کازئی بر کاهش میزان آفلاتوکسین M۱ در ماست پروبیوتیک در طول مدت زمان ماندگاری آن
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 230
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-2_019
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: آفلاتوکسین M۱ متابولیتی از آفلاتوکسین B۱ میباشد که ممکن است در شیر حیواناتی که از غذای آلوده به آفلاتوکسین B۱ تغذیه کرده باشند، یافت شود. با در نظر گرفتن نقش شیر و فرآوردههای آن در تغذیه انسان، توجه به جنبههای سلامت این ماده غذایی باارزش، اجتناب ناپذیر میباشد. از طرفی آلودگی آن به آفلاتوکسین M۱ میتواند سلامت مصرف کنندگان را به خطر اندازد. لذا نیاز به استفاده از روش هایی به منظور حذف یا غیر فعالسازی آفلاتوکسین M۱ در شیر و محصولات لبنی احساس میشود. توکسینزدایی میکروبی یکی از روشهای حذف آفلاتوکسینها از جمله آفلاتوکسین M۱ محسوب میشود. در این تحقیق، به بررسی اثر باکتری لاکتوباسیلوس کازئی به منظور کاهش یا حذف آفلاتوکسین M۱ در ماست درطول مدت نگهداری آن پرداخته شده است.
مواد و روش ها: لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان باکتری آغازگر ماست پروبیوتیک، کشت داده شد. شیر بازسازی شده، در چهار سطح ۰۵/۰، ۱/۰، ۵/۰ و ۷۵/۰ نانوگرم در میلیلیتر، با آفلاتوکسین M۱ آلوده گردید. نمونه ها با لاکتوباسیلوس کازئی به عنوان باکتری آغازگر ماست پروبیوتیک تلقیح شدند. میزان باقیمانده آفلاتوکسین M۱ پس از سانتریفیوژ نمونههای ماست در روز اول، هفتم، چهاردهم و بیست و یکم توسط روش الایزا مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته های پژوهش: نتایج بیانگر این مطلب است که حضور باکتری لاکتوباسیلوس کازئی در کاهش سم موثر بود. همچنین مشخص گردید مقادیر مختلف آفلاتوکسین M۱ تاثیر معنیداری بر کاهش سم نمی گذارند.
بحث و نتیجه گیری: نتایج این مطالعه نشان می دهد که استفاده از لاکتوباسیلوس کازئی میتواند به عنوان یک تکنیک در توکسین زدایی میکروبی غذاهای آلوده باآفلاتوکسین M۱ مورد ارزیابی قرار گیرد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
فائزه تجلی
Dept of Molecular Medicine, Academic Centre for Education, Culture and Research, Khorasan Razavi Branch, Mashad, Iran
مرضیه کته شمشیری
Dept of Food Science and Technology, Mashad, Iran
معصومه مهربان سنگ آتش
Dept of Food Quality and Safety, Academic Centre for Education, Culture and Research , Khorasan Razavi Branch, Mashad, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :