بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن کولین دهیدروژناز ۱۲۶۷۶rs با نا باروری در جمعیتی از مردان نا بارور استان گیلان
سال انتشار: 1396
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 235
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-25-5_006
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: در حدود ۵۰ % موارد نا باروری به دلیل فاکتور های مردانه است. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد، سوخت و ساز نا بجای ریز مغذی ها ممکن است نقش موثری در نا باروری مردان داشته باشد. کولین یک عامل حیاتی در تنظیم ساختار و سیالیت غشای اسپرم است. این ماده ی مغذی نقش مهمی در بلوغ و ظرفیت غشای اسپرم دارد. پلی مورفیسم تک نوکلئوتیدی ۱۲۶۷۶rs (c.۲۳۳T > G) در ژن کولین دهیدروژناز که منجر به جایگزینی اسید آمینه آرژنین به لوسین در موقعیت ۷۸ پروتئین محصول این ژن می شود، می تواند میزان و فعالیت این آنزیم و در نتیجه متابولیسم کولین، فرآیند تحرک سپرم، لقاح و باروری را تحت تاثیر قرار دهد. هدف از انجام این مطالعه، بررسی ارتباط پلی مورفیسم ژن کولین دهیدروژناز ۱۲۶۷۶rs با نا باروری در مردان می باشد.
مواد و روشها: در این مطالعه، ۵۰ مرد نا بارور و ۵۰ مرد سالم از استان گیلان مورد بررسی قرار گرفتند. DNA ژنومی از خون محیطی استخراج گردید و تعیین ژنوتیپ با روش PCR-RFLP انجام شد. نتایج حاصل با نرم افزار Med Calc (v۱۲.۱.۴.۰) مورد ارزیابی قرار گرفتند.
یافته های پژوهش: تفاوت معنی داری در توزیع آلل Gو T در بین افراد سالم و بیمار وجود داشت (P<۰.۰۵). فراوانی ژنوتیپ های GG، GT و TT در افراد بیمار به ترتیب برابر با ۲۸%، ۵۰ % و ۲۲ % بود و در افراد سالم فراوانی ها برابر با ۵۲%، ۳۶ % و ۱۲% بودند و تفاوت معنی داری در توزیع این فراوانی بین افراد بیمار و سالم وجود داشت (P<۰.۰۵).
بحث و نتیجه گیری: به نظر می رسد ارتباط معنی داری بین پلی مورفیسم ۱۲۶۷۶rs با نا باروری مردان در جمعیت مورد مطالعه هم از لحاظ ژنوتیپی و هم اللی وجود دارد. جهت تایید این یافته ها، مطالعات بیش تری در جمعیت های جغرافیایی یا نژادی مختلف با تعداد بیش تری از بیماران و افراد کنترل لازم می باشد.
کلیدواژه ها:
Choline dehydrogenase ، Male infertility ، Polymorphism ، PCR ، پلی مورفیسم ، کولین دهیدروژناز ، نا باروری ایدیو پاتیک مردان ، واکنش زنجیره ای پلیمراز
نویسندگان
میلاد پورجعفر
Dept of Genetics, University Campus, Guilan University, Rasht, Iran
حمیدرضا وزیری
Dept of Biology, Faculty of Sciences, Guilan University, Rasht, Iran
طوبا میرزا پور
Dept of Biology, Faculty of Sciences, Mohaghegh Ardebili University, Ardebil, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :