بررسی میزان صحت ثبت اطلاعات دموگرافیک زنان مبتلا به سرطان تیروئید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان: یک مطالعه مقطعی بر اساس داده های ثبت سرطان سال های ۸۹-۱۳۸۵
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 272
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SHIMU-26-4_002
تاریخ نمایه سازی: 5 آذر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: سرطان تیروئید، همواره به عنوان شایع ترین بدخیمی غدد اندوکرین مطرح بوده است. در این بین زنان استان اصفهان رتبه اول سرطان تیروئید کشور را در سال ۱۳۸۸ داشته اند. لذا مطالعه حاضر با هدف تعیین میزان صحت ثبت اطلاعات دموگرافیک زنان مبتلا به سرطان تیروئید دانشگاه علوم پزشکی اصفهان طی سال های ۸۹-۱۳۸۵ انجام شده است.
مواد و روش ها: مطالعه حاضر یک مطالعه مقطعی مبتنی بر داده های ثبتی طی سال های ۸۹-۱۳۸۵ می باشد. ابزار جمع آوری داده ها خروجی نرم افزار ثبت سرطان بود که در قالب فایل اکسل و حاوی اطلاعات نوع سرطان، و دموگرافیک بیمار بود. با استفاده از جدول توزیع فراوانی، درصد و میانگین و آزمون z-test جهت مقایسه نسبت با عدد ثابت داده ها تحلیل شدند.
یافته های پژوهش: میزان صحت ثبت سن، نام، نام خانوادگی، نام پدر، استان و شهرستان محل سکونت بیماران به ترتیب ۲۸/۸۲ درصد، ۳۱/۹۹ درصد، ۶۶/۹۸ درصد، ۴۷/۹۸ درصد، ۷۴/۹۵ درصد و ۸۷/۹۳ درصد بود. در خصوص صحت در ثبت نام(P=۰.۱۵۱)، صحت در ثبت خانوادگی(P=۰.۰۰۵)، صحت در ثبت سن، نام پدر و صحت در ثبت استان و شهرستان محل سکونت(P<۰.۰۰۱) اختلاف معناداری با شاخص پوشش کامل صحت ثبت وجود داشت.
بحث و نتیجه گیری: صحت در ثبت اطلاعات زنان مبتلا به سرطان تیروئید در مقایسه با مطالعات مشابه و متوسط کشوری قابل قبول بود. با توجه به پیش بینی افزایش بار سرطان ها طی سال های آتی با تقویت منابع سخت افزاری و نرم افزاری برای برنامه ثبت سرطان و هم چنین آموزش مداوم پرسنل، استانداردهای بالا در برنامه ثبت سرطان صیانت شود.
کلیدواژه ها:
Cancer ، Thyroid cancer ، Age-standardized rates ، The accuracy of registration ، Women ، Isfahan ، سرطان ، سرطان تیروئید ، بروز استاندارد سنی ، صحت ثبت ، زنان ، اصفهان
نویسندگان
حسین حاتمی
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، تهران، ایران
قاسم یادگارفر
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
زهرا روانخواه
گروه بهداشت عمومی، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، اصفهان، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :