بررسی میزان تظاهر قارچ بذرزاد عامل بیماری سفیدک دروغین Peronospora manshurica در بوته های ارقام تجاری سویای استانهای گلستان و مازندران به منظور تدوین استاندارد ملی کشور

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,433

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

NOILP03_414

تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390

چکیده مقاله:

این بررسی به منظور مطالعه میزان آلودگی بذرهای سویای تولید استان های گلستان و مازندران به ااسپورهای قارچ عامل بیماری سفیدک دروغینPeronospora manshurica و تظاهر این بیماری در مزارع ایزوله، در آزمایشگاه و مزرعه پژوهشی موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و نهال کرج در سال 1389 انجام شد. بدین منظور بذر 2 رقم تجاریDPX و سحر از استان گلستان و 2 نمونه بذر ارقام ساری و 033 با منشاء استان مازندران تولید سال 1388 انتخاب گردیدند. بذرها در چهار تکرار 400 بذر تحت آزمون شستشو برای بررسی میزان آلودگی آنها به ااسپورهای قارچ بذرزاد عامل بیماری سفیدک دروغین P. manshurica قرار گرفتند. نتایج بیان کننده متوسط آلودگی بذر به ااسپور فارچ 54 و 31 به ترتیب برای ارقام تجاریDPX و سحر از استان گلستان و 95 و صفر بترتیب برای ارقام ساری و 033 از استان مازندران بود. بذرها بدون هیچگونه تیماری در هفت ه اول خرداد ماه کاشته شدند. پس از کاشت، برای مشاهده علائم سیستمیک بیماری بر روی گیاهچه ها و سپس بوته ها، مزرعه به طور روزانه برای مشاهده لکه های برگی تا گلدهی مورد بازدید قرار گرفته که هیچ گونه علائمی از بیماری مشاهده و ثبت نشد. با توجه به بیولوژی و اکولوژی عامل بیماری، اگرچه خسارت اقتصادی ناشی از بیماری در کشور چندان زیاد نبوده و ممکن است در شرایط خاص منجر به کاهش عملکرد شود ولی با توجه به اختصاص دادن ممتد زمین های زراعی مخصوصا در مناطق مستعد به کاشت این محصول برای چندین سال، احتمال افزایش جمعیت پاتوژن در توده های بذری و افزایش آلودگی های مزارع تولید بذر وجود دارد که بیان کننده ضرورت اجرای دقیقتر موازین مدیریت بهداشت مزرعه تولید بذر با اعمال تغییراتی در انتخاب زمین، افزایش کیفیت ضد عفونی بذر با توجه به سایر تیمارها در تمامی جوانب و رعایت بیشتر بهداشت مزرعه در مزارع تولید بذر به منظور کاهش میزان آلودگی و پرهیز از افزایش آلودگی مزارع تولید بذر می باشد.

نویسندگان

آیدین حمیدی

عضو هیات علمی (استادیار پژوهش

صمداله کرمی

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و

سپیده امین خاکی

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و

لیلا زارع

کارشناسان آزمایشگاه سلامت بذر و نهال موسسه تحقیقات ثبت و گواهی بذر و

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • Van Gastel, A. J. C., Pagnotta, D. M., Porceddu, E. ...
  • Ovchinnikova AM, Shabliovsky VV, 1973. Diseases and pest insects of ...
  • Koretsky AP, Koshevsky II, 1998. Yield reduction of soybeans caused ...
  • Dunleavy J, 1971. Races of Peronospora manshurica in the United ...
  • Wilcox JR, 1983. Breeding soybeans resistant to diseases. In: : ...
  • Roongruan gsree UT, Olson LW, Lange L, 1988. The seed-borne ...
  • MSc student of Seed Technology. hamidi_aidin @yahoo.com ...
  • نمایش کامل مراجع