گروهبندی برخی از ارقام زمستانه کلزا (Brassica napus L.) با استفاده از تجزیه خوشهای و تابع تشخیص تحت شرایط تنش خشکی
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 797
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP03_303
تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390
چکیده مقاله:
به منظور بررسی تنوع ژنتیکی 11 رقم کلزا زمستانه، آزمایشی در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی و در سه تکرار و تحت شرایط تنش خشکی در مزرعه تحقیقاتی موسسه اصلاح و نهال و بذر کرج انجام شد. در این مطالعه 10 صفت مطالعه شدند و برای تجزیه و تحلیل دادهها از میانگین پنج بوته تصادفی استفاده شد. پس از استاندارد کردن دادهها، تجزیه خوشهای به روش وارد و ضریب فاصله مربع فاصله اقلیدسی انجام شد و ارقام در دو گروه قرار گرفتند. با استفاده از تابع تشخیص بهترین محل برش دندروگرام انتخاب شد. ارقامEs Saphir و Triangleدارای کمترین فاصله ژنتیکی در حالیکه ارقام GKH و 305 Okapi دارای بیشترین فاصله ژنتیکی بودند. صفت طول خورجین فرعی در گروه اول و صفات ارتفاع گیاه، تعداد شاخه فرعی، قطر ساقه، تعداد خورجین در ساقه اصلی، تعداد خورجین در شاخههای فرعی، طول خورجین اصلی، درصد روغن، وزن هزار دانه و عملکرد دانه در گروه دوم بیشترین میانگین را نسبت به سایر گروهها نشان دادند
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جواد رشیدی فر
دانشجوی کارشناسی ارشد و دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشک
حمید دهقانی
دانشجوی کارشناسی ارشد و دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشک
بهرام علیزاده
استادیار اصلاح نباتات موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر کرج
مصطفی خدادادی
دانشجوی کارشناسی ارشد و دانشیار گروه اصلاح نباتات و بیوتکنولوژی دانشک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :