بررسی تاثیر گوگرد و مایه تلقیح تیوباسیلوس بر جذب فسفر و ارتفاع بوته و عملکرد گیاه کلزا در شرایط گلخانه ای
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 736
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
NOILP03_109
تاریخ نمایه سازی: 3 بهمن 1390
چکیده مقاله:
جهت بررسی تامین فسقر مورد نیاز گیاه کلزا با استفاده از کود بیولوژیک، آزمایشی در مزرعه تحقیقاتی دانشگاه آزاد کرج واقع در ماهدشت بصورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 15 تیمار شامل 5 سطح گوگرد عنصری 200، 400، 600، 800 ، 1000 kg/ha و 3 سطح تیوباسیلوس (بدون مایه تلقیح، 5 و 10 گرم مایه تلقیح، با جمعیت 107 باکتری در گرم مایه تلقیح) با سه تکرار در سال 88-89 به اجرا در آمد تا در اثر اکسایش گوگرد در حضور باکتری اکسید کننده گوگرد و کاهشpH خاک ، فسفر خاک به شکل قابل جذب در آمده و مقدار فسفرجذب شده در تیمارها با یکدیگر مقایسه شود. نتایج تجزیه واریانس نشان داد که اثر ساده باکتری در سطح 5% و اثر ساده گوگرد در سطح 1% و اثر متقابل گوگرد و تیوباسیلوس در غلظت فسفر در سطح 5% معنی دار بود. وزن ماده خشک تحت اثر ساده باکتری در سطح 1% و تحت اثر ساده گوگرد در سطح 5% معنی دار شد ولی اثر متقابل باکتری و گوگرد معنی دار نگردید. ارتفاع بوته ها تحت اثر ساده باکتری در سطخ 5% و تح ت اثر ساده گوگرد در سطح 1% معنی دار شد و اثر متقابل باکتری و گوگرد معنی دار نشد.متوسط عملکرد ماده خشک و ارتفاع بو ت ه و فسفر جذب شده در تیمارهای بدون تلقیح به ترتیب 48/27 گرم در گلدان، 40/20 سانتی متر و 0/1447 درصد بوده درحالیکه این مقدار در تیمارهای تلقیح شده به ترتیب 61 گرم در گلدان، 51 سانتیمتر و 0/1529 درصد بودند در اثر اعمال تیمارها، عملکرد وزن ماده خشک 54 % و ارتفاع بوته 130 % افزایش یافت ولی معنی دار نبود. غلظت فسفر%49 افزایش عملکرد نشان داد
نویسندگان
زرنگار اخوان
دانشجوی کارشناسی ارشد،
علیرضا فلاح
معاون پژوهشی و عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کرج
شکوفه رضایی عمرآبادی
هیئت علمی و بورسیه دکترای دانشگاه آزاد اسلامی واحد کرج
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :