استخراج و خالص سازی آنزیم تریپسین از روده ماهی سفید (Rutilus frisii kutum) و محاسبه پارامترهای سینتیک و نیمه عمر آن
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 28، شماره: 5
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 337
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-28-5_010
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
چکیده مقاله:
در دهه های اخیر بازیافت و شناسایی آنزیم های گوارشی از ماهیان توجه زیادی را به خود جلب کرده است و کاربردهای جدیدی نیز برای این آنزیم ها در برخی از صنایع، از قبیل صنعت غذا و صنایع شوینده تعریف شده است. یکی از این آنزیم های استخراجی تریپسین است که در این پژوهش با استفاده از روش سه مرحله ای استخراج با بافر Tris–HCl ۵۰ میلی مولار (حاوی ۱۰ میلی مولارCaCl۲ با pH ۵/۷)، ترسیب با سولفات آمونیوم۶۰% اشباع و کروماتوگرافی غربالی Sephadex G-۷۵ از روده ماهی سفید استخراج و خالص سازی شد و در نتیجه آن بازده ۵۲% و میزان تخلیص ۷۸/۲۵ برابر (fold) بدست آمد. پارامترهای سینتیکی Vmax و Km با استفاده از معادله میکائیلس-منتن برای سوبسترای BAPNA بترتیب ۹۹۵۸/۲ میکرومول بر میلی گرم در دقیقه و ۵۳۵۰/۰ میلی مول محاسبه گردید و Kcat نیز S-۱ ۲۵۶۸/۶ بدست آمد. نیمه عمر تریپسین روده ماهی سفید نیز با استفاده از تبدیل نمودار فعالیت آنزیم (دقیقه) به نمودار لگاریتم طبیعی و محاسبه شیب آن برابر با ۷۲/۵۸ دقیقه برای سوبسترای BAPNA محاسبه شد. نتایج نشان داد که تریپسین روده ماهی سفید با سهولت و هزینه کم قابل جداسازی و خالص سازی است و از لحاظ سینتیکی کارایی بالاتری نسبت به تریپسین تجاری (خوک) دارد و قابلیت استفاده را در صنایع غذایی، صنایع شیلات، تهیه محیط کشت میکروبی و همچنین کاربرد درتحقیقات بیوتکنولوژی دارد.
نویسندگان
زهره حاسبی
Department of Food Science and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University
علی معتمدزادگان
Department of Food Science and Technology, Sari Agricultural Sciences and Natural Resources University, Sari, Mazandaran, Iran
رسول مدنی
Department of Biotechnology, Razi Vaccine and Serum Research institute, Agricultural Research Education and Extension Organization (AREEO)
عباس زمانی
Department of Fisheries, Faculty of Natural Resources and Environment, Malayer University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :