یافته علمی: مروری کوتاه بر تغییر اقلیم و محیط های آبی با تاکید بر دریای خزر
محل انتشار: مجله علمی شیلات ایران، دوره: 28، شماره: 6
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 337
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_ISFJ-28-6_015
تاریخ نمایه سازی: 20 آبان 1400
چکیده مقاله:
تغییر اقلیم (Climate change) یعنی هر تغییر مشخص در الگوهای مورد انتظار برای وضعیت آب و هوایی که در طولانی مدت در یک منطقه خاص یا کل اقلیم جهانی رخ دهد. افزایش گازهای گلخانه ای موجود در جو سبب حفظ گرمای خورشید و افزایش دمای کره زمین میشود. لذا، شناخت منابع گازهای گلخانه ای نقش مهمی در کنترل شرایط نامطلوب ناشی از تغییرات اقلیمی دارد. محیط های آبی از منابع طبیعی و مهم ورود گازهای گلخانه ای از قبیل دی اکسیدکربن، متان و نیتروزاکسید به جو میباشند. ضمن آنکه ورود حجم قابل توجهی از گاز هیدراته متان از بستر دریا به جو نیز انجام میشود. از دیگر رویدادهای مرتبط با تغییرات اقلیمی، رسوب گونه های مهاجم و نشست گونه های بایوفولینگ بر بدنه قایق ها و کشتی هاست که به دنبال آن کاهش سرعت کشتی و در نهایت افزایش مصرف سوخت تا ۴۰ درصد و افزایش تولید دی اکسیدکربن صورت میگیرد. حرکت ماهی در مزارع کشت توام برنج و ماهی، آزاد شدن گاز متان محبوس شده را از رسوبات تشدید میکند. بنابراین، اهداف این مقاله مطالعه تغییرات آب و هوایی، اقلیم و محیط های آبی، منابع ایجاد گازهای گلخانه ای در اکوسیستم های آبی با تاکید بر اثرات تغییر اقلیم بر دریای خزر بر اساس نتایج مطالعات مختلف است.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
حسن نصراله زاده ساروی
Caspian Sea Ecology Research Center (CSERC), Iranian Fisheries Science Research Institute (IFSRI), Agricultural Research, Education and Extension Organization (AREEO), Sari, Iran
سیدمحمدوحید فارابی
Aquaculture dept.
آسیه مخلوق
Ecology Dept.
نیما پورنگ
Ecology Dept.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :