ارزیابی دزهای کنه کش جدید اسپیرومسیفن ابروناس سی 240 علیه کنه تارتن Tetranychus sp مزارع خربزه در استان خراسان رضوی

سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 2,333

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

IRANMELON01_006

تاریخ نمایه سازی: 22 دی 1390

چکیده مقاله:

کنه دو نقطه ای تارتن tetranychus sp یکی از افات مهم خربزه در استان خراسان رضوی به شمار می رود این آفت توانایی بالایی در تولید نسلهای متعدد 12 الی25 نسل و سازش سریع با اقلیم های جدید را دارد و برای جلوگیری از افزایش جمعیت و گسترش خسارت این آفت مبارزه شیمیایی با استفاده از سموم جدید ضروری است به این منظور آزمایشی در سال زراعی 1389 در قالب طرح بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در مزارع خربزه شهرستان خواف استان خراسان رضوی انجام شد که در آن حشره کنه کش جدید ابرون اس سی 240 درچهار غلظت 300 ، 400 و 500 و 600 میلی لیتردرهکتار در مقایسه با سموم نئورون 1000 میلی لیتر نیسورون 500 میلی لیتر و اورتوس ای سی 500 میلی لیتر درهکتار به همراه تیمار آب پاشی علیه جمعیت کنه مورد ارزیابی قرارگرفت. درصد تاثیر تیمارها نسبت به شاهد براساس تلفات کنه ها محاسبه شد و نتایج با استفاده از نرم افزار SAS از نظر آماری تحلیل گردید. مقایسه میانگین براساس آزمون چند دامنه دانکن انجام شد نتایج نشان داد غلظت های 600 و 500 میلی لیتر ابرون به ترتیب از تاثیر و پایداری بیشتری نسبت به سایر تیمارها برخوردار بودند. در عین حال تاثیر غلظت های پایین سمهرچند کند ولی قابلقبول بود تیمارهای نیسورون و اورتوس پایداری خود را با گذشت زمان از دست دادند و کمترین تاثیر در تیمار اورتوس حاصل شد.

نویسندگان

حسن رحیمی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مسعود اربابی

موسسه تحقیقات گیاه پزشکی

احسان ترابی

دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تهران

مهدی عراقی

مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان رضوی

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :