عادات غذایی میگو خنجری Edwards, ۱۸۳۷) Parapenaeopsis stylifera) در آب های ساحلی استان هرمزگان
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 10، شماره: 4
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 251
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-10-4_056
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
این مطالعه با هدف بررسی رفتار تغذیه ای میگو خنجریParapenaeopsis stylifera در آب های ساحلی هرمزگان (مناطق بین بندرعباس، هرمز و قشم) انجام شد. نمونه برداری به مدت ۱۲ ماه از تیر ماه ۱۳۹۵ تا خرداد ماه ۱۳۹۶ و با تور ترال کف ویژه میگو انجام شد. محتویات ۳۶۳ میگو با دامنه طول کاراپاس ۱۲ تا ۳۳ میلی متر مورد بررسی قرار گرفت. موادغذایی شناسایی شده در روده میگو شامل سخت پوست (۸۴%)، الیاف گیاهی (۷%)، دیاتومه (۶%)، فورمینیفورا (روزنه داران)(۱%)،کرم نماتد (۰/۵۷%) و مژه داران (۰/۲۸%) و شکم پا (۰/۲۸%) بود. میزان شاخصcvدر هر دوجنس متفاوت و به طور معنی داری در جنس نر بیش تر از ماده بود، درحالی که این شاخص در کلاس های طولی مختلف اختلاف معنی داری نداشت.هم چنین نتایج این تحقیق نشان داد که در بین غذاهای ترجیحی میگو خنجری بیش ترین فراوانی حضور مربوط به گروه غذایی سخت پوستان بود درحالی که میزان شاخصFp در کلاس های طولی مختلف اختلاف معنی داری نداشتند. نتایج نشان داد سخت پوستان بیش ترین فراوانی حضور را در محتویات روده میگوها درهمه مراحل رسیدگی تخمدان را به خود اختصاص داده بودند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
میترا غفوریان
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران، صندوق پستی: ۳۹۹۵
محسن صفائی
گروه شیلات، دانشکده علوم و فنون دریایی، دانشگاه هرمزگان، بندرعباس، ایران، صندوق پستی: ۳۹۹۵
فرشته سراجی
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، بندرعباس، صندوق پستی: ۱۵۹۷- ۷۹۱۴۵
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :