اثرات مواد محافظ سرمایی مختلف و نسبت های مختلف رقیق سازی روی کیفیت اسپرم انجمادزدایی شده ازون برون (Acipenser stellatus)
محل انتشار: فصلنامه محیط زیست جانوری، دوره: 11، شماره: 1
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 247
فایل این مقاله در 6 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_AEJO-11-1_021
تاریخ نمایه سازی: 16 آبان 1400
چکیده مقاله:
انجماد اسپرم به عنوان روشی موثر در جلوگیری از انقراض نسل گونه های در معرض خطر می باشد. هدف از این پژوهش، بررسی اثر حفاظتی دی متیل سولفوکساید و اتیلن گیلکول در غلظت های مختلف و تاثیر نسبت های مختلف رقیق سازی روی درصد و زمان تحرک اسپرم ها پس از انجمادزدایی بود. برای این کار دی متیل سولفوکساید و اتیلن گیلکول هر کدام درغلظت های ۵، ۱۰ و ۲۰ درصد به رقیق کننده اضافه شدند. سپس رقیق کننده با نسبت های ۰/۵:۱، ۱:۱، ۲:۱ و ۵:۱ با اسپرم مخلوط شده و سپس اسپرم منجمد شد. در این تحقیق از اسپرم ۴ مولد نر ازون برون استفاده شد. اسپرم های منجمد شده بعد از ۲۰ و ۴۰ روز از حالت انجماد خارج شدند. نتایج به دست آمده از آزمایش نشان داد که در بین تیمارهای مختلف رقیق سازی همراه با غلظت های مختلف دی متیل سولفوکساید و اتیلن گلیکول روی طول دوره تحرک و درصد تحرک اسپرم ازون برون پس از ۲۰ و ۴۰ روز انجماد اختلاف معنی داری مشاهده شد (۰/۰۵>P). بالاترین طول دوره تحرک و درصد تحرک اسپرم های انجمادزدایی شده بعد از ۲۰ و ۴۰ روز انجماد، در اسپرمی که دارای دی متیل سولفوکساید ۱۰ درصد و نسبت رقیق سازی ۱:۱ بود مشاهده شد (به ترتیب ثانیه ۲۴/۸۱±۲۵۳/۰۰ و درصد ۳/۲۰±۳۶/۵۱؛ ثانیه ۲۳/۷۰±۲۳۴/۳۶ و درصد ۲/۱۲±۲۷/۵۴).
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی عادلی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
شهرام ملکی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، واحد لاهیجان، دانشگاه آزاد اسلامی، لاهیجان، ایران
محمدرضا ایمانپور
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
ابراهیم مسعودی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
زینب عادلی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، واحد آزادشهر، دانشگاه آزاد اسلامی، آزادشهر، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :