بررسی وضعیت استنادی و آلتمتریک بروندادهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران طی سال های ۲۰۲۰-۲۰۰۶
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 20، شماره: 5
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 388
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-20-5_002
تاریخ نمایه سازی: 28 مهر 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: هدف از پژوهش حاضر شناسایی وضعیت بروندادهای پژوهشی (Research Outputs) دانشگاه علوم پزشکی تهران در پنج موضوع از طریق شاخصهای علم سنجی (Scientometric Indicators) و دگرسنجی (Altmetric) طی سالهای ۲۰۲۰-۲۰۰۶ بود.
مواد و روش کار: این پژوهش از نوع کاربردی بوده و با استفاده از شاخص های علم سنجی و دگرسنجی انجام شده است. جامعه پژوهش پنج حوزه موضوعی («بیوشیمی، ژنتیک و زیستشناسی مولکولی»، «داروشناسی، سم شناسی و داروسازی»، «ایمونولوژی و میکروب شناسی»، «شیمی» و «مهندسی») دانشگاه علوم پزشکی تهران طبق دسته بندی موضوعی پایگاه استنادی اسکوپوس (Scupos) با بیشترین تولیدات انتخاب شد. استخراج داده ها از پایگاه اسکوپوس، دگرسنجی و سایول (Scival) انجام گرفته است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزارهای مایکروسافت اکسل (آمار توصیفی) و SPSS نسخه ۲۲ (آزمون همبستگی) استفاده گردید.
یافته ها: حوزه موضوعی "بیوشیمی، ژنتیک و زیست شناسی مولکولی" دارای بیشترین و حوزه موضوعی "مهندسی" دارای کمترین تولیدات، استناد و شاخص اچ (H Index) بودند. طبق نتایج حوزه های موضوعی "مهندسی" و "شیمی" از نظر کیفیت بروندادهای پژوهشی عملکرد بهتری داشتند. حدودا نزدیک به ۳۰ درصد بروندادها در رسانه های اجتماعی حضور داشتند که در توییتر (Twitter) و مندلی (Mendeley) در تمام زمانها، بیشترین میزان اشاره و نشانه گذاری را دریافت کردند. در ادامه ارتباط آماری معنی داری بین تعداد نشانهگذاری و نمره دگرسنجی با تعداد استنادات دریافتی بروندادها در اسکوپوس وجود داشت.
نتیجه گیری: رسانه های اجتماعی تاثیر مثبتی در افزایش استناد بروندادهای پژوهشی دارد. ازآنجایی که بروندادهای پژوهشی دانشگاه علوم پزشکی تهران حضور مطلوبی در رسانه های اجتماعی نداشتند بنابراین لازم است پژوهشگران این دانشگاه با حضور فعال و اشتراک گذاری آثار خود در رسانه های اجتماعی، به رویت پذیری بیشتر و افزایش استناد بروندادهای خود کمک کنند.
کلیدواژه ها:
Research Outputs ، Tehran University of Medical Sciences ، Scientometric ، Altmetrics ، بروندادهای پژوهشی ، دانشگاه علوم پزشکی تهران ، علم سنجی ، آلتمتریک
نویسندگان
امیر قاسمیان
Faculty of Education and Psychology, Shahid Beheshti Univeristy, Tehran, Iran
فرشته نوجوان
Faculty of Education and Psychology, University of Isfahan, Isfahan, Iran
آرزو دانایی نیا
Faculty of Education and Psychology, Allameh Tabataba'i University, Tehran, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :