بررسی اثرزمان و نحوه هرس خوشه خرما بر برخی صفات کمی و کیفی میوه خرمای مضافتی درمنطقه جیرفت
محل انتشار: پنجمین همایش ملی ایده های نو در کشاورزی
سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,182
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
AGRIDEA05_606
تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390
چکیده مقاله:
این تحقیق به منظور دستیابی به اثرات زمان و میزان هرس خوشه بر صفات کمی و کیفی میوه رقم مضافتی با استفاده از یک طرح فاکتوریل درقالب بلوکهای کامل تصادفی در سه تکرار در منطقه جیرفت در سال 1389 اجرا گردید. فاکتورهای مورد بررسی شامل دو زمان ه رس (گرده افشانی و کیمری) و چهار میزان هرس خوشه ( 0- 5 - 10 و 15 سانتی متر) مورد بررسی قرار گرفتند. هر واحد آزمایشی سه خوشه میانی از یک نخل سی ساله بود. عملیات داشت نخلهای آزمایشی مانند تغذیه و آبیاری به طور یکنواخت و بر اساس روال متداول منطقه انجام گردید. پس از رسیدن میوه ها صفات کمی و کیفی میوه ثبت گردید. نتایج نشان داد انجام هرس خوشه در مرحله گرده افشانی به استثنای برخی صفات مانند اسیدیته میوه ، مواد جامد محلول میوه، رطوبت میوه و صفات کمی هسته موجب برتری معنی دار دیگر صفات به خصوص وزن میوه ، وزن گوشت میوه و حجم میوه گردید. میزان هرس خوشه نیز به استثنای درصد رطوبت میوه بر دیگر صفات تاثیر معنی دار داشت . انجام هرس خوشه به ویژه به میزان 10 و 15 سانتی متر موجب برتری صفات کمی و کیفی میوه گردید. برترین تیمارهای این تحقیق انجام هرس در مرحله گرده افشانی به میزان 10 و 15 سانتی متر بودند. این تیمارها به ترتیب میوه های به وزن 49 / 21 و 26 / 21 گرم تولید نمودند و قابل توصیه می باشند.
نویسندگان
محسن خدادادی
استادیار موسسه اصلاح و تهیه نهال و بذر
هوشنگ خوشکام
کارشناس سازمان جهاد کشاورزی جیرفت
علی درینی
عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی شهید مقبلی
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :