بررسی و مطالعه خصوصیات میکرومورفولوژیکی و مینرالوژیکی خاکهای جنگلی خیرودکنارنوشهر (استان مازندران)

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 733

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_308

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

جنگل آموزشی- پژوهشی خیرودکنار نوشهر با وسعت حدود 8017 هکتار در هفت کیلومتری شرق نوشهر و در استان مازندران قراردارد.در مطالعه اخیر به منظور: 1-مطالعه تشکیل و تکامل خاک در شرایط رژیم حرارتی و رطوبتی منطقه 2-مطالعه خصوصیات فیزیکو- شیمیایی و مورفولوژیکی خاکهای جنگل مذکور 3- مطالعه خصوصیات کانی شناسی خاکهای منطقه 4-مطالعه خصوصیات میکرومورفولوژیکی 5- تکمیل و تایید اطلاعات خاکشناسی با انجام مطالعات میکرومورفولوژیکی و مینرالوژیکی و 6-رده بندی دقیق خاک ها ، پس از مطالعات اولیه بر روی نقشه های توپوگرافی و بادر نظر گرفتن پوشش نباتی و شرایط آب و هوایی مرطوب و مواد مادری آهکی، از ارتفاع حدود 30 تا 1000 مترازسطح دریا اقدام به حفر تعدادی پروفیل گردید و تعداد شش پروفیل واقع بر واحد های فیزیوگرافی متفاوت جهت مطالعات دقیق تر انتخاب شد.که از پروفیل های مذکور،خصوصیات سه پروفیل گزارش می گردد.پس از مطالعات صحرایی از افق های مختلف نمونه های دست خورده جهت مطالعات فیزیکو- شیمیایی و مینرالوژیکی و نمونه های دست نخورده جهت بررسی های میکرومورفولوژیکی تهیه گردید.نتایج نشان داد که در بین فاکتورهای خاکسازی نقش اقلیم،پستی و بلندی و پوشش گیاهی از سایر فاکتورها بارزتر بود. هوموسی شدن ،آهک زدایی ،حرکت و انباشتگی رس و گلی شدن از فرایندهای مهم درتکامل خاکهای موردمطالعه تشخیص داده شد.مطالعات پراش اشعه ایکس بخش رس خاکهای منطقه نشان داد که کانی های رسی عمده خاک های مورد مطالعه عبارتند از: اسمکتایت، ورمی کولایت، ایلایت،کئولینایت،کلریت و کانیهای مخلوط. نتایج مطالعات میکرومورفولوژیکی نشان داد که در افق های زیرسطحی ،افق های تحول یافته آرجیلیک را به وضوح می توان مشاهده نمود.همچنین پوشش های آهن و منگنز در درون بسیاری از حفرات به همراه پوسته های رسی بصورت Juxstaposed یا Superimposed که احتمالا نشان دهنده تجمع بسیار زیاد رس در افق های زیرین برخی از خاکها و نهایتا تغییر رژیم رطوبتی آنها به اکویک می باشد مشاهده گردید. پدوفیچرهای بافتی،بی شکل،کریستالی و فابریک در خاکهای مورد مطالعه قابل شناسایی بود

نویسندگان

جعفر علی اولاد

کارشناس ارشد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام،

ندا محمدی

دانشجوی سابق کارشناسی ارشد

شهلا محمودی

دانشیار وعضو هیات علمی گروه علوم خاک دانشگاه تهران.

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • بای بوردی، محمد. 1360. خاک، .تشکیل و طبقه بندی. انتشارات ...
  • جدیدی، ناصر. 1350. جنگل های جهان: انتشارات نیل. ...
  • Soil survey staff.1993.Sot Survey manual.U.S .D.A.Hb.No. 18., Washington, D .C. ...
  • USDA, 1996.Soil Survey laboratory methods manual, ver3 , soil survey ...
  • Complition and confirmation the information of pedology with micromorpho logic ...
  • Soil exact clas sification. ...
  • نمایش کامل مراجع