ارزیابی نقش کاربری های مختلف اراضی بر برخی شاخص های کیفیت خاک در اراضی لسی حوضه آبخیز تمر استان گلستان

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 1,043

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_292

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

تأثیر نوع کاربری اراضی بر نحوه عملکرد خاک در طبیعت، از طریق ارزیابی شاخصهای فیزیکی و شیمیایی خاک صورت میپذیرد. هدف از انجام مطالعه حاضر، بررسی نقش کاربریهای جنگل، مرتع و اراضی زراعی بر روی برخی شاخص های فیزیکی و شیمیایی خاک در حوضه آبخیز تمر واقع در شرق استان گلستان میباشد. تعداد 36 نمونه خاک بصورت کاملاً تصادفی از حوضه آبخیز تمر برای انجام آزمایشات شیمیایی و تعداد 12 نمونه دست نخورده به منظور اندازهگیری پایداری خاکدانهها مورد آزمایش قرار گرفت. نتایج این تحقیق نشان داد که میزان اسیدیته خاک، در کاربریهای مختلف این حوضه اختلاف معنیداری از لحاظ آماری نداشت. میزان هدایت الکتریکی خاک دراراضی مرتعی دارای بیشترین و در زراعت دارای کمترین مقدار بود. همچنین مادهآلی خاک و میانگین وزنی قطر خاکدانه در جنگل بیشترین و در مرتع کمترین مقدار را داشت که این اختلافات در مورد پایداری خاکدانه به لحاظ آماری کاملاً معنیدار بود. در مورد مادهآلی نیز بین جنگل و زراعت اختلاف معنیدار مشاهده نگردید. اما در کاربری زراعت میزان مواد آلی کمتر از جنگل بود. در مورد مواد آلی در مقایسه کاربری جنگل و زراعت با مرتع اختلاف معنیداری مشاهده شد. میزان جرم مخصوص ظاهری در زمینهای زراعی بیشترین و در جنگل کمترین مقدار را داشت. عملیات خاکورزی و تراکم خاک در اراضی کشاورزی، جرم مخصوص ظاهری را کاهش داده و موجب تخریب خاکدانهها میگردد.

کلیدواژه ها:

کاربری اراضی ، پایداری خاکدانه ، خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک ، استان گلستان

نویسندگان

سمیرا هاشمی راد

دانشجوی کارشناسی ارشد

فرشاد کیانی

استادیاردانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

یلدا همت زاده

کارشناس ارشد اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گلستان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Dumanski J, Pieri C. 2002. Land Quality Indicators: Research plan. ...
  • Keren R, Singer MJ. 1990. Effect of pH _ permeability ...
  • Lai R. 1997.Residue management, conservation illage and soil restoration for ...
  • Martinez L, Zinck J. 2004. Temporal variation of soil compaction ...
  • نمایش کامل مراجع