کشت سوم، الگوی جدید کشت لوبیا سبز و کاهوبا بکارگیری پتاسیم و منیزیم پس ازبرداشت برنج

سال انتشار: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 990

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

AGRIDEA05_205

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1390

چکیده مقاله:

به منظور استفاده بهینه از اراضی شالیزاری پس از برداشت برنج و توسعه کشت دوم در منطقه به خصوص کشت سبزیجات که بعضی از این محصولات دارای طول دوره زراعی کوتاه می باشند، الگوی جدید کشت، به نام کشت سوم را می توان عنوان نمود. این تحقیق به مدت 2 سال ( 86 - 1385 ) در ایستگاه تحقیقات زراعی قراخیل (قائمشهر) اجراء شد. پس از برداشت برنج طارم (رقم زودرس) ابتدا در اوایل شهریور اقدام به کشت لوبیا سبز رقم سانری (رقم معرفی شده مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران) اقدام گردید. پس از برداشت آن نشا کاهو پیچ بابل (رقم محلی) در 2 زمان، اول آذر و 30 آذر به زمین اصلی انتفال داده شد. این آزمایش به صورت اسپلیت پلات فاکتوریل در 3 تکرار انجام پذیرفت. تاریخ کاشت کاهو به عنوان کرتهای اصلی و تیمارهای کودی سولفات پتاسیم در چهار سطح 0- 100 - 200 - 250 کیلوگرم در هکتار و همچنین سولفات منیزیم در سه سطح 0- 150 - 300 کیلوگرم در هکتار در کرتهای فرعی در نظر گرفته شد. با تأخیر در کاشت ، طولدوره رشد کاهو کاهش یافت. میزان عملکرد تحت تأثیر تاریخ کاشت قرار گرفت و اختلاف تاریخ های کاشت در سطح 1% معنی دار گردید. حداکثر عملکرد با مصرف 200 کیلوگرم در هکتار سولفات پتاسیم و 150 کیلوگرم سولفات منیزیم با کاشت نشاء کاهو در اول آذر حاصل شد. با کاشت کاهو در 30 آذر و بدون مصرف کود سولفات منیزیم کمترین میزان محصول کاهو بدست آمد. بدین ترتیب، با کاشت دو محصول از سبزیجات، ابتدا لوبیا سبز و سپس کاهو پس از برداشت برنج، استفاده بهینهاز اراضی شالیزاری امکان پذیر گردید.

نویسندگان

ناهید آملی

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران(بخش تحقیقات

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • آملی، ن. 139. معرفی سبزیجات مناسب در کشت دوم اراضی ...
  • دانشگاه آزاد اسلامی واحد خوراسگان (اصفهان)، دانشکده کشاورزی 27-28 بهمن ...
  • Tisdale , S.L, W.L.Nelson, J.D.Beaton and J.L .Havlin.20() _ Soil ...
  • Santamaria, P.2006.Review Nitrate in vegetables: toxicity, content, intake and EC ...
  • نمایش کامل مراجع