امکان سنجی بسته مداخله مذهبی مبتنی بر تقرب به خدا در کاهش نشانگان اضطراب: مطالعه تک جنسیتی با طرح تک آزمودنی- خط پایه چندگانه
محل انتشار: دوفصلنامه روانشناسی فرهنگی، دوره: 5، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 368
فایل این مقاله در 33 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCUP-5-1_001
تاریخ نمایه سازی: 20 مهر 1400
چکیده مقاله:
مفهوم پردازی مفاهیم دینی زمینه ساز کاربست آموزه های دینی در سطوح مختلف فردی، خانوادگی و اجتماعی است. هدف پژوهش حاضر امکان سنجی تاثیر بسته مداخله ای مبتنی بر مفهوم تقرب به خدا بر اساس اندیشه علامه طباطبایی(ره) برای کاهش نشانگان اضطراب بود. این پژوهش از نوع تجربی با طرح تک آزمودنی با کنترل خط پایه چندگانه با پیگیری دو ماهه بود. در این پژوهش، از میان تمام مردان که در سال ۱۳۹۶ برای درمان اضطراب به مرکز مشاوره ماوا مراجعه کردند، تعداد ۳ نفر به روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از پرسش نامه اضطراب کتل و پرسش نامه اضطراب اسپیلبرگر و برای تجزیه و تحلیل داده ها به منظور بررسی پیامدهای اجرای مداخله از روش ترسیم دیداری استفاده شد. نتایج نشان می دهد که روند نمرات اضطراب کلی در هر سه مراجع در مرحله خط پایه افزایشی بوده است که این روند در طول جلسات مداخله در هر سه مراجع روندی کاهشی پیدا کرده است و بهبود مراجعان را نشان می دهد. معناداری آماری در شاخص درصد بهبود و معناداری بالینی بهبود مراجعان، نشان دهنده امکان تاثیر این بسته مداخله ای است. بنابراین، می توان نتیجه گرفت که مفهوم تقرب به خدا ظرفیت مفهوم پردازی و تحلیل روان شناختی به منظور تسهیل در کاربست این مفهوم برای ارتقای سلامت روانی و معنوی در افراد جامعه را دارد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
عباس آینه چی
پژوهشکده زن و خانواده
مسعود جان بزرگی
استاد گروه روان شناسی، پژوهشگاه حوزه و دانشگاه، قم، ایران.
حمید رضا حسن آبادی
دانشیار گروه روان شناسی تربیتی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه خوارزمی، تهران، ایران.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :