خودآرمان ، خودباید ، انگیزه یکپارچه و انگیزه های ابزاری در میان فارسی آموزان غیرایرانی: بررسی موردی زبان-آموزان چینی و کره ای
محل انتشار: دوماهنامه جستارهای زبانی، دوره: 11، شماره: 2
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 353
فایل این مقاله در 28 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_LRR-11-2_011
تاریخ نمایه سازی: 18 مهر 1400
چکیده مقاله:
در تئوریسازی مربوط به انگیزش زبان دوم، خودهای ممکن و انگیزش یکپارچه بهمثابه چارچوبهای مکمل در نظر گرفته میشوند و تحقیقات انگیزشیای که تئوریهای مربوط به
خودها و هویت زبانآموزان را به ارمغان آوردند، بسیار نویدبخش بودهاند Macintyre et al., ۲۰۰۹: ۱۴)). از این رو، پژوهش حاضر به بررسی چهار عامل انگیزشی خودباید، خودآرمان، یکپارچگی و ابزارسازی در میان فارسیآموزان کرهای و چینی میپردازد. بدین منظور، ۲۰ دانشجوی کرهای و چینی، از مرکز آموزش زبان فارسی دانشگاه فردوسی مشهد انتخاب شدند. این فارسیآموزان به پرسشنامهای ۳۶ آیتمی برگرفته از پژوهشهای دورنی (۲۰۰۹) وتاگوچی و همکاران (۲۰۰۹) پاسخ دادند. درنهایت، دادهها با استفاده از نرمافزار اس. پی. اس. اس. تحلیل شد. نتایج پژوهش نشان داد بین خودباید و خودآرمان فارسیآموزان کرهای با چینی تفاوت معنیداری وجود دارد، به گونهای که خودآرمان فارسیآموزان کرهای بیشتر از چینیها و خودباید فارسیآموزان چینی بیشتر از کرهایهاست. علاوه بر این، بین انگیزه ابزاری ارتقادهنده فارسیآموزان چینی و کرهای تفاوت معنیداری مشاهده شد و این در حالی است که بین
انگیزههای ابزاری بازدارنده این دو گروه از فارسیآموزان تفاوت معنیداری وجود نداشت. همچنین، نتایج پژوهش مبنی بر عدم وجود تفاوت معنیدار بین میانگین انگیزه یکپارچه فارسیآموزان چینی و کرهای است. علاوه بر این، نتایج پژوهش نشان داد بین انگیزه یکپارچه دانشجویان چینی و کرهای و خودآرمان آنها در یادگیری زبان فارسی، رابطه معنیداری وجود ندارد. همچنین، بین خودباید و انگیزه ابزاری بازدارنده فارسیآموزان کرهای رابطه معنیدار معکوسی مشاهده شد، در حالی که بین دانشجویان چینی، بین این دو متغیر، رابطه معنیداری مشاهده نشد.
کلیدواژه ها:
Keywords: Ideal self ، Ought-to self ، Integrative motivation ، Promotional instrumental motivation ، Preventive instrumental motivation. ، واژه های کلیدی: خودآرمان ، خودباید ، انگیزه یکپارچه ، انگیزه ابزاری ارتقادهنده ، انگیزه ابزاری بازدارنده ، فارسی آموزان چینی و کره ای.
نویسندگان
شراره خالقی زاده
PhD Candidate in linguistics, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
محمد رضا پهلوان نژاد
Associate Professor, Department of Linguistics, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran
امیررضا وکیلی فرد
Assistant Professor of Persian Language Teaching to non-Persian speakers, Imam Khomeini International University, Qazvin, Iran.
عطیه کامیابی
Assistant Professor, Department of Persian Language and Literature and Department of Linguistics, Ferdowsi University of Mashhad, Mashhad, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :