بررسی غنی سازی گوشت جوجه های گوشتی با اسید لینولئیک کنژوگه شده و اسیدهای چرب بلند زنجیر نوع n-۳
سال انتشار: 1393
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 324
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-5-10_003
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
هدف از انجام این آزمایش بررسی اثرات اسید لینولئیک کنژوگه شده (CLA) و روغن ماهی کیلکا (غنی از اسیدهای چرب n-۳) بر صفات تولیدی و اسیدهای چرب بافتهای گوشت سینه و ران جوجههای گوشتی سویه راس ۳۰۸ بود. جیرههای آزمایشی حاوی ۷% روغن ماهی یا مکمل LUTA CLA۶۰ و یا مخلوط ۵/۳% روغن ماهی + ۵/۳% LUTA CLA۶۰ بودند. نتایج این آزمایش نشان داد که غنیسازی گوشت جوجههای گوشتی با CLA و روغن ماهی کیلکا غنی از اسیدهای چرب n-۳ امکانپذیر است. جیرههای حاوی ۷% روغن ماهی یا ۷% مکمل LUTA CLA۶۰ بطور نامطلوبی سرعت رشد و صفات لاشه پرندههای آزمایشی را تحتتاثیر قرار دارند. جوجههای تغذیه شده با جیره حاوی مخلوط ۵/۳% روغن ماهی + ۵/۳% مکمل LUTA CLA۶۰ از صفات تولیدی قابل قبولی برخوردار بوده و همچنین سطوح قابل توجهی از هر دو ترکیبات ارزشمند CLA و اسیدهای چرب n-۳ را ذخیره نمودند. به نظر میرسد که پروسه غنیسازی در بافت ران موثرتر از بافت سینه بوده است. بر اساس مشاهدات تحقیق حاضر، استفاده از مکمل CLA باعث افزایش غلظت CLA بافتهای سینه و ران به ترتیب در دامنه ۱۶۳-۱۶۱ و ۲۱۹-۲۰۷ میلیگرم در هر ۱۰۰ گرم گوشت شد. این بدان معنی است که یک وعده ۲۵۰ گرمی از گوشت مرغ
غنیسازی شده بدین ترتیب حدودا ۲۵% از نیاز CLA روزانه یک انسان بالغ را تامین خواهد نمود که این میزان به مراتب بالاتر از مقادیر CLA است که بطور معمول در گوشت مرغ یافت میشود.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهمن نویدشاد
University of Mohaghegh Ardabili
فرزاد میرزایی آقجه قشلاق
University of Mohaghegh Ardabili
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :