مقایسه برازش عملکرد توابع چند جمله ای در مدل رگرسیون تصادفی برای رکوردهای روزآزمون تولید شیر گاوهای هلشتاین ایران
محل انتشار: فصلنامه پژوهشهای تولیدات دامی، دوره: 3، شماره: 6
سال انتشار: 1391
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 304
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-3-6_005
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق، از ۷۰۱۲۱۲ رکورد روزآزمون تولید شیر از دوره شیردهی اول، ۱۹۹۹۰۳ راس گاو شیری هلشتاین که از سال ۱۳۸۵ تا ۱۳۸۹ توسط مرکز اصلاح نژاد کرج جمعآوری شده بود، استفاده شد. مدل رگرسیون تصادفی با توابع چند جملهای های لژاندر با درجات مختلف ۲ تا ۵ برای برازش اثرات ژنتیک افزایشی و محیط دائمی، ویلمینک و علی- شیفر تحت واریانس باقیمانده ثابت در کل دوره شیردهی مقایسه شدند. پارامترهای ژنتیکی با استفاده از روش حداکثر درستنمائی محدود شده (REML) ، برآورد شدند. مقایسه مدلها با استفاده از -۲Logl ، معیار اطلاعات آکایک ( AIC )، معیار اطلاعات بیزی ( BIC )، واریانس باقیمانده ( RV ) و آزمون نسبت درستنمائی ( LRT ) انجام گرفت. با توجه به نتایج بدست آمده، مدل رگرسیون تصادفی با چندجملهای لژاندر (۲،۵) به عنوان بهترین مدل انتخاب شد . واریانس باقیمانده همراه با افزایش درج ه برازش اثرات محیط دائمی در چند جمله ایهای لژاندر، کاهش یافت. واریانس محیط دائمی در اوایل دوره شیردهی بالاتر از دیگر مراحل دوره شیردهی و واریانس ژنتیک افزایشی در اوایل دوره نسبت به انتهای دوره شیردهی پایینتر برآورد شد. واریانس فنوتیپی تولید شیر در طول دوره شیردهی ثابت نبود و در ابتدا و انتهای دوره شیردهی بالاتر بود. دامنه وراثتپذیری در طول دوره شیردهی در بین توابع مختلف بین ۰۸/۰ تا ۲۳/۰ متغیر بود .
کلیدواژه ها:
Random Regression Model ، Polynomial Functions ، Dairy Cattle ، Heritability ، مدل رگرسیون تصادفی ، توابع چند جمله ای ، گاوشیری ، وراثت پذیری
نویسندگان
علی محمدی
M.Sc. Student, University of Tabriz
صادق علیجانی
University of Tabriz
سید عباس رافت
University of Tabriz
اکبر تقی زاده
University of Tabriz
مهدی بهلولی
University of Tabriz
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :