تنوع صفات مورفولوژیک و زراعی در جمعیت های گندم اینکورن (Triticum boeoticum و Triticum urartu) در شرایط عادی و تنش کم آبی
محل انتشار: پژوهشنامه اصلاح گیاهان زراعی، دوره: 8، شماره: 18
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 271
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCB-8-18_005
تاریخ نمایه سازی: 17 مهر 1400
چکیده مقاله:
به منظور ارزیابی تنوع ژنتیکی صفات مورفولوژیک و زراعی و بررسی اثر تنش کم آبی روی آنها در ۳۳ جمعیت از گونه
T. boeoticum و هشت جمعیت از T. urartu آزمایشی به صورت طرح کرتهای خرد شده بر پایه طرح بلوکهای کامل تصادفی در ۳ تکرار انجام شد. نتایج تجزیه واریانس از نظر کلیه صفات اختلاف معنیداری بین جمعیتها را نشان داد. مقایسه گروهی بین دو گونه T. boeoticum و T. urartu نشان داد که بین دو گونه از نظر اکثر صفات اختلاف معنیداری وجود دارد. با انجام مقایسه میانگین، جمعیتهای ۲۱۶.Tb، ۱۷۶.Tb، ۲۰۰.Tb، ۳Tb.، ۳۲. و ۱۲۰.Tb با در نظر گرفتن صفاتی مانند طول سنبله اصلی، تعداد سنبلچه در سنبله اصلی، عملکرد دانه در بوته و روز تا ظهور سنبله جمعیتهایی برتر شناسایی شدند. ضرایب همبستگی بین میانگین صفات در هر دو شرایط نشان داد که عملکرد دانه با تعداد دانه در سنبله اصلی، ارتفاع بوته و عرض برگ همبستگی مثبت و معنی دار دارد. تجزیه خوشهای بر اساس کلیه صفات جمعیتها را در دو خوشه قرار داد. به طور کلی نتایج این مطالعه نشان داد که تنوع موجود در گونه های وحشی اینکورن جمعآوری شده از مناطق جغرافیایی مختلف ایران متاثر از صفات موروفولوژیک و زراعی بوده است و استانهای کرمانشاه و لرستان از نظر تنوع ژنتیکی مطلوب نیز نواحی جغرافیایی برخوردار شناخته شدند.
کلیدواژه ها:
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :