رویکرد تلفیقی شناسایی چالش های دوره های کارآموزی دانشجویان رشته کشاورزی (مطالعه موردی: دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان)
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 220
فایل این مقاله در 10 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JEA-3-5_003
تاریخ نمایه سازی: 15 مهر 1400
چکیده مقاله:
هدف از پژوهش حاضر شناسایی چالش ها و معضلاتی است که دانشجویان دوره کارشناسی در هنگام گذراندن این واحد درسی، با آن مواجه می شوند. چارچوب فکری حاکم بر پژوهش حاضر تلفیقی (کیفی- کمی) می باشد. جامعه مورد بررسی در بخش کیفی و کمی کلیه دانشجویان سال آخر (۹۵-۹۴) دوره کارشناسی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامین خوزستان است که با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند تعداد ۳۰ نفر از دانشجویان انتخاب و تا زمان رسیدن به اشباع تئوریک فرآیند جمع آوری داده ها در بخش کیفی به طول انجامید. لازم به ذکر است که از فن مصاحبه عمیق فردی، به منظور جمع آوری داده ها و از نرمافزار NVIVO به منظور تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد. یافته های حاصل از بخش کیفی پرسشنامه محقق ساخته ای جهت سنجش بخش کمی طراحی و با استفاده از نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل داده ها انجام شد. یافته ها نشان می دهد در بخش کیفی عوامل بسیاری مانع از تحقق اثربخش دوره های کارآموزی از دیدگاه دانشجویان شده به گونه ای که عواملی از قبیل دیوان سالاری اداری، نبود امکانات و تجهیزات، عدم تعریف برنامه آموزشی مشخص به منظور گذراندن این دوره، عدم بار علمی و عملی مناسب این دوره ها، از موانع اثربخش این دوره ها است. در بخش کمی نیز عواملی از قبیل زمان بندی نامناسب، برنامه آموزشی ضعیف، امکانات و تجهیزات ضعیف اولویت های اول را به خود اختصاص دادند. در نهایت، پیشنهاد می شود پیوسته مسئولین به ارزشیابی دوره های برگزارشده بپردازند که از نتایج آن بتوانند در برنامه ریزی دوره های آتی استفاده نمایند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
بهمن خسروی پور
Department of Agricultural Extension and Education, Ramin Agricultural and Natural Resources University of Khuzestan
منا درانی
Department of Agricultural Extension and Education, Ramin Agricultural and Natural Resources University of Khuzestan
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :