پیش بینی خلاقیت نوجوانان تیزهوش با توانایی های هوشی ، سبک های فرزند پروری ، نشاط معنوی و محبوبیت در خانواده
سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 416
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSF-12-44_004
تاریخ نمایه سازی: 12 مهر 1400
چکیده مقاله:
هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه خلاقیت در دانش آموزان تیزهوش با نشاط معنوی، میزان محبوبیت والدین، سبک های فرزند پروری و ویژگی های شناختی است. پژوهش حاضر یک پژوهش کاربردی با استفاده از روش همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه پدران، مادران و فرزندان مشغول به تحصیل در مدارس تیزهوشان استان آذربایجان شرقی بودند. بدین منظور کلیه ۱۲۵دانشآموزان پسر متوسطه اول مدرسه تیزهوشان علامه طباطبائی شهرستان بناب در سال تحصیلی ۹۷-۹۶ با استفاده از نمونهگیری هدفمند انتخاب و با آزمون هوشی وکسلر کودکان ویرایش چهار مورد ارزیابی قرار گرفتند. تعداد ۸۱ دانش آموز دارای هوش بهر برابر یا بالاتر از ۱۱۵ در هوش بهر کل یا یکی از مقیاس های آزمون هوشی وکسلر کودکان ویرایش چهار به عنوان نمونه تیزهوش انتخاب شدند. تحلیل های آماری با استفاده از SPSS انجام شد. ابزارهای پژوهشی استفاده شده در این پژوهش شامل: پرسشنامه های سبک های فرزند پروری، نشاط معنوی، محبوبیت والدین، آزمون خلاقیت و آزمون هوشی وکسلر کودکان ویرایش چهار بودند. فرضیه پژوهشی با استفاده از رگرسیون چندگانه آزمون شد. نتایج نشان داد، سبک فرزند پروری مقتدرانه مادر (بتای ۳۰۶/۰)، نشاط معنوی (بتای۲۴۹/۰) از عوامل محیطی و هوش بهر کل (بتای۲۳۴/۰) از عوامل شناختی هستند که با خلاقیت رابطه دارند.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
جعفر ممقانی
دانشجوی دکترای روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشگاه آزاداسلامی ، واحد علوم تحقیقات، تهران، ایران
غلامعلی افروز
نویسنده مسئول: استاد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران afrooz@ut.ac.ir
باقر غباری بناب
استاد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی، دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران
سوگند قاسم زاده
استاد روانشناسی و آموزش کودکان استثنایی ،دانشکده روان شناسی و علوم تربیتی، دانشگاه تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :