بررسی تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم روده ای کنجاله سویا و کنجاله کلزا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 310
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_RAP-11-30_007
تاریخ نمایه سازی: 4 مهر 1400
چکیده مقاله:
هدف از انجام این مطالعه بررسی برونتنی اثر پوشش دار کردن کنجاله سویا و کنجاله کلزا با منابع مختلف چربی بر تجزیه پذیری شکمبهای و قابلیت هضم رودهای و همچنین بررسی درونتنی قابلیت هضم کنجاله سویا پوشش دار شده با منابع مختلف چربی در دستگاه گوارش بود. برای این منظور، از نمک کلسیمی روغن امگا۳، نمک کلسیمی غیراشباع و چربی اشباع برای پوشش دار کردن استفاده شد. به منظور تعیین تجزیه پذیری شکمبه ای از سه راس گاو نژاد هلشتاین مجهز به فیستولای شکمبه ای استفاده شد و میزان تجزیه پذیری شکمبه ای و قابلیت هضم رودهای ماده خشک و پروتئین خام تعیین شد. در آزمایش درونتنی، ۴۰ راس گاو نژاد هلشتاین بهطور تصادفی در پنج تیمار (شاهد، سویا اکسترود شده، سویا-امگا۳، سویا-کلسیمی و سویا-اشباع) اختصاص داده شد. نتایج مطالعه حاضر نشان داد که پوشش دار کردن کنجاله سویا و کلزا با چربیهای مختلف موجب کاهش تجزیه پذیری ماده خشک و پروتئین در شکمبه و افزایش قابلیت هضم آنها در روده می شود. همچنین نشان داده شد که محافظت کنجاله سویا با چربی اشباع و چربی کلسیمی نسبت به چربی امگا۳ بهتر بود، در حالی که محافظت کنجاله کلزا با چربی کلسیمی و امگا۳ نسبت به چربی اشباع گوارش پذیری بهتری داشتند (p<۰.۰۰۰۱). نتایج آزمایش درون تنی نشان داد که کنجاله سویا پوشش دار شده با امگا۳ بیشترین میزان قابلیت هضم در کل دستگاه گوارش را داشت (p=۰.۰۰۹). میتوان نتیجه گرفت که پوشش دار کردن کنجاله های پروتئینی با چربی باعث انتقال هضم پروتئین از شکمبه به روده و در نتیجه افزایش بخش RUP کنجاله پروتئینی خواهد شد.
کلیدواژه ها:
Coating ، Calcium fat ، Digestibility ، Omega ۳ ، Protein meal ، امگا۳ ، پوشش دار کردن ، چربی کلسیمی ، قابلیت هضم ، کنجاله پروتئینی
نویسندگان
محسن ابراهیمی
College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University
مهدی گنج خانلو
College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University
مهدی دهقان بنادکی
College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University
ابوالفضل زالی
Tehran University College of Agriculture and Natural Resources
کامران رضایزدی
College of Agriculture and Natural Resources, Tehran University
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :