تاثیر مداخلات روانشناختی آنلاین بر اضطراب، استرس و افسردگی در افراد نابارور: یک مرور سیستماتیک و تحلیلی RCT

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 534

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WMCONF04_054

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف:زوجینی که ناباروری و سایر درمان های مرتبط را تحمل می کنند ، سطح بالاتری از استرس ، اضطراب و افسردگ ی را گزارش می کنند که می تواند بر کیفیت زندگی و نتیجه درمان آنها تاثیر بگذارد. بررسی سیستماتیک و متاآنالیز حاضر، تاثیر مداخلات مشاوره روانشناسی آنلاین بر استرس ، اضطراب و افسردگی افراد نابارور را ارزیابی می کند. روش مطالعه: بین سال های ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۱ به طور سیستماتیک مطالعات را جستجو کردیم. برای دستیابی به هدف مورد نظر پایگاه های داده های PubMed/MEDLINE, Scopus, EMBASE, Cochrane Library, ISI Web of Science, Google scholar وایرانی نیز جستجو شد. مطالعاتی واجد شرایط هستند که به صورت کارآزمایی بالینی تصادفی آنلاین حاوی مداخلات مشاوره روانشناسی در حوزه های اضطراب ، افسردگی و استرس و در قالب ایمیل ، چت و پیام صوتی باشند. نتایج: با استراتژی جستجو مورد نظر به ۳۸۳ عنوان دست پیدا کردیم . مطالعه های مورد نظردر گروه مداخله مداخلالات روانشاختی آنلاین، تلفنی، چت و پیام صوتی دریافت می کردند و گروه کنترل یا بدون دریافت مداخله بودند یا مراقبت های روتین و مداخله های خاصی را دریافت می کردند. نتایج مداخلات آنلاین وگروه کنترل متفاوت بودند نتیجه گیری:مشکلات ناباروری می تواند باعث تشدید ناباروری و عدم موفقیت در درمان آن شود. به نظر م ی رسد مداخلات مشاوره روانشناختی در کاهش مشکلات باروری موثر است. مداخلات آنلاین یک روش مناسب در شیوع covid-۱۹ است. بنابراین ، برای بررسی دقیق این مطالعات ، یک مطالعه مروری لازم است.

نویسندگان

مهسا صادقی

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران

تهمینه فرج خدا

دکترای تخصصی بهداشت باروری و روانشناس، دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران

الهام فکوری

مربی آموزشی مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد ایران

امین صالح ابرقوئی

دکترای تخصصی تغذیه، دانشیار، گروه تغذیه، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران