مطالعه مروری بررسی نیازهای سلامت باروری و جنسی زنان در همه گیری کووید ۱۹

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 632

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

WMCONF04_043

تاریخ نمایه سازی: 1 مهر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه و هدف: نیازهای سلامت باروری و جنسی یکی از نیازهای مهم در شیوع جهانی بیماری کووید ۱۹ است. انجمن بین المللی مامایی نگرانی هایی را در مورد نقض حقو ق زنان و شیرخواران را از جمله افزایش میزان سزارین، تاخیر در شیردهی و جداسازی زن زائو از همسر و نوزادش را گزارش کرده است. گزارش شده ظهور کرونا ویروس القاء کننده نیازهای جدید سلامت باروری و جنسی است. هدف این مطالعه بررسی نیازهای سلامت باروری و جنسی زنان در همه گیری کووید ۱۹ است.روش مطالعه: با بررسی مرور متون مرتبط و دسترس از بانک های ااطلاعاتی علمی نظیر SID, Science Direct, Scopus, Elsevier, Pub med , بین سال های ۲۰۰۰ تا ۲۰۲۱ ، ۵۶ مقاله مورد بررسی قرار گرفت.نتایج: عوارض متعدد سیستماتیک این بیماری، نیازهای مختلفی را نظیر ترس از رابطه جنسی، بارداری، سقط، ابتلاء جنین و زایمان، و شیردهی ، تنظیم خانواده، دریافت مراقبت های روتین، را نیز تحت تاثیر قرار داده است. کرونا انبوهی از نیازهای روانشناختی مانند فرسودگی ، اضطراب ، ترس از انتقال عفونت ، احساس ناسازگاری ، افسردگی ، افزایش وابستگی به مواد برای مواجه بهتر با این مسائل روانی اجتماعی ایجاد کرده است مطالعات زنان مبتلا به اچ آی وی، نیازهای سلامت باروری و جنسی مربوط به تنظیم خانواده، نیازهای سلامت باروری و جنسی زنان نابارور، نیازهای سلامت باروری و جنسی زنان مبتلا به سرطان، زنان دارای ناتوانی، نیازهای دریافت مراقبت های بهداشتی اولیه، را در این خصوص ذکر شده اند. استیگمای ناشی از بیماری و سایر مسائل مشابه ممکن است تامین این نیازها در ابعاد بالینی، عاطفی، روانشناختی و اجتماعی را مختل سازد. نتیجه گیری: نظر به ماهیت ناشناخته بودن بسیاری از جنبه های بیماری، هم زنان دریافت کننده خدمات سلامت باروری و جنسی و هم ارائه کنندگان خدمات سلامت باروری و جنسی با سوالات و تردیدهای مراقبتی متعددی مواجهند. از آنجا که کووید ۱۹ یک بیماری ناشناخته مهلک و با عوارض ناخواسته متعدد محسوب می شود و از سویی دیگر امکان عود مکرر آن وجود دارد، لذا شناخت بهتر نیازهای جدید سلامت باروری و جنسی زنان در این همه گیری کمک کرده و نه تنها به زنان دریافت کننده این خدمات بلکه برای همه ارائه کنندگان خدمات سلامت باروری نیز با توجه به ابعاد ناشناخته این بیماری نوپدید، مفید واقع شود که لازم است مدل های پیشگیری و مداخله در برابر بحران روانی باید طراحی گردد.

کلیدواژه ها:

نیازها ، سلامت جنسی و باروری ، کووید ۱۹ ، سلامت جسمی ، سلامت ذهنی

نویسندگان

فاطمه زهرا معمار

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهی د صدوقی، یزد، ایران

تهمینه فرج خدا

دکترای تخصصی بهداشت باروری و روانشناس، دانشیار، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستاری و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایرا ن

نسیبه روزبه

دکترای تخصصی بهداشت باروری ، مرکز تحقیقات مراقبت های مادر و کودک، دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان ، بندر عباس، ایران

فریناز انصاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهی د صدوقی، یزد، ایران

سعیده نجفی هدشی

کارشناسی ارشد مشاوره در مامایی، مرکز تحقیقات مراقبت های پرستار ی و مامایی ، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی، یزد، ایران