ارزیابی آزمایشگاهی حساسیت جدایه های سالمونلایی طیور صنعتی به یک مخلوط باکتریوفاژ با هدف شناسایی ظرفیت استفاده از آن بعنوان افزودنی خوراک

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 404

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

FSACONF07_017

تاریخ نمایه سازی: 27 شهریور 1400

چکیده مقاله:

سالمونلوز عامل یکی از شایع ترین عفونت های گوارشی و مسمومیت های غذایی در انسان است . محصولات با منشا طیور صنعتی مانند گوشت مرغ و تخم مرغ نقش بسزایی در اپیدمیولوژی این مسمومیت ها در جوامع انسانی بازی می نمایند. یکی از منشاهای بروز عفونت سالمونلایی در گله های طیور صنعتی می تواند آلودگی خوراک آنها با انواع سالمونلاها باشد. روش های مختلفی برای کنترل این عفونت ها در گله های طیور مورد استفاده قرار گرفته است. یکی از روش های نوین مبارزه با سالمونلاها استفاده از باکتریوفاژها است. اما با توجه به ویژگی بالای حساسیت جدایه های میدانی نسبت به انواع فاژها، می تواند عامل محدودکننده در بکارگیری این روش در صنعت طیور باشد. در این بررسی، حساسیت ۲۰ جدایه فیلدی سالمونلا شامل ۱۰ جدایه سالمونلا انتریتیدیس و ۱۰ جدایه سالمونلا تیفیموریوم به یک مخلوط باکتریوفاژ ارزیابی شد. مخلوط باکتریوفاژ مورد آزمون علیه تمامی جدایه های باکتریایی بکارگرفته شده در این بررسی، خاصیت لیتیک نشان داد. با توجه به حساسیت جدایه های سالمونلایی به این مخلوط باکتریوفاژ، این مخلوط ویروسی می تواند توان بالقوه بکارگیری بعنوان یک افزودنی خوراک جهت کنترل آلودگی های سالمونلایی در دان طیور را داشته باشد. بررسی خصوصیات فیزیک و شیمیایی و مقاومت محیطی این مخلوط برای بکارگیری به عنوان یک افزودنی در خوراک طیور صنعتی در حال انجام است.

نویسندگان

امیرحسین پورآباده

گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

سید احمد مدنی

گروه بهداشت و تغذیه دام و طیور، دانشکده دامپزشکی دانشگاه تهران، تهران، ایران

روح الله درستکار

مرکز تحقیقات ویروس شناسی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران

معصومه بلندیان

مرکز تحقیقات ویروس شناسی کاربردی، دانشگاه علوم پزشکی بقیه الله، تهران، ایران