اثر توامان تمرین هوازی کم فشار و مکمل گیری امگا-۳ بر سطوح سرمی پروتئین واکنش دهنده- Cو نیم رخ لیپیدی در زنان سالمند
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 17، شماره: 3
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 239
فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-17-3_006
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: انجام فعالیت های جسمانی و دریافت مکمل های غذایی از مولفه های اصلی بهزیستی در دوران سالمندی می باشد. بنابرین هدف از این پژوهش، مطالعه تاثیر مصرف اسید چرب امگا-۳ به همراه فعالیت ورزشی هوازی بر غلظت سرمی پروتئین واکنش دهنده C (CRP) و نیم رخ لیپیدی زنان سالمند بود.
روش بررسی: ۳۷ زن سالمند سالم (۸۰- ۵۵ سال) به طور تصادفی در سه گروه قرار گرفتند. گروه تمرین هوازی (۱۳ نفر)، به مدت ۸ هفته سه جلسه ای تحت تاثیر تمرینات هوازی کم فشار با شدت ۴۰ تا ۷۵% ضربان قلب هدف قرار گرفتند. گروه تمرین و مکمل (۱۳ نفر) نیز علاوه بر انجام تمرینات مذکور، روزانه یک کپسول سه گرمی اسید چرب امگا-۳ را مصرف کردند. گروه کنترل (۱۱ نفر) هیچ مداخله ای را دریافت نکردند. از همه آزمودنی ها در حالت ناشتا قبل از شروع مطالعه و در پایان هفته هشتم خون گیری به عمل آمد. سپس نتایج آزمایشهای CRP و نیم رخ لیپیدی نمونه ها با کمک آزمون های آماری تی جفتی و تحلیل واریانس یک طرفه مورد تحلیل قرار گرفت.
یافته ها: نتایج نشان داد که مقادیر CRP بعد از ۸ هفته تمرین به صورت معنی داری کاهش یافت (۰۰۱/۰=p). این کاهش در هر دو گروه تجربی نسبت به گروه کنترل معنی دار گزارش شد، که این معنی داری در گروه تمرین و مکمل بیشتر بود. همچنین بعد از تمرینات، کلسترول تام در گروه های تجربی کاهش معنی دار (۰۲/۰=p) پیدا کرد. دیگر فاکتورها نیز مانند تری گلیسرید، HDL و LDL تغییرات قابل ملاحضه ای پیدا نکردند.
بحث و نتیجه گیری: ترکیب این نوع تمرینات هوازی (کم فشار) به همراه مصرف مکمل اسید چرب امگا-۳ تاثیر کاهندگی قوی تری در میزان CRP و کلسترول تام در زنان سالمند ایجاد می کند.
کلیدواژه ها:
Omega-۳ Fatty Acids ، Aerobic Exercise ، C-Reactive Protein ، Lipids ، Geriatrics ، اسید چرب امگا- ۳ ، فعالیت هوازی ، پروتئین واکنش دهنده C ، لیپیدها ، طب سالمند
نویسندگان
حسین شیروانی
Exercise Physiology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran
محمد فرامرزی
Department of exercise physiology, University of Shahrekord, Shahrekord
راضیه آقابابا
University of Shahrekord, Shahrekord
محمد صمدی
Exercise Physiology Research Center, Baqiyatallah University of Medical Sciences, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :