تاثیر شکل و مدل طراحی آموزشی بر انگیزش و پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی (ADHD)
محل انتشار: فصلنامه ابن سینا، دوره: 18، شماره: 1
سال انتشار: 1395
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 443
فایل این مقاله در 8 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SINA-18-1_004
تاریخ نمایه سازی: 10 شهریور 1400
چکیده مقاله:
مقدمه: اختلال نقص توجه-بیش فعالی در دهه های اخیر شیوع روبه رشدی داشته است. یکی از مهمترین جنبه های درگیر در آن، عملکرد تحصیلی است. در خصوص مداخلات آموزشی موثری که می تواند منجر به بهبود عملکرد تحصیلی مبتلایان گردد، شناخت کمی وجود دارد.
روش بررسی: تعداد ۴۵ نفر با در نظر گرفتن فاکتورهای تحقیق و اخذ رضایت در ۳ گروه ۱۵ نفره نسبتا متجانس (گروه آموزش سنتی، آموزش الکترونیکی و آموزش ترکیبی) جای گرفتند. هر گروه بر اساس محتوای طراحی شده (۷ واحد درسی هر یک بر اساس یکی از مدل های طراحی آموزشی) طی ۷ هفته در معرض آموزش قرار گرفتند. پرسشنامه انگیزش تحصیلی (ISM) در دو مرحله پیش آزمون و پس آزمون برای هر ۳ گروه و پرسشنامه محقق ساخته پیشرفت تحصیلی برای هر ۳ گروه و در هر ۷ واحد به صورت پس آزمون اجرا گردید.
یافته ها: نتایج آزمون تی همبسته در مقایسه پیش آزمون و پس آزمون انگیزش تحصیلی تنها در گروه آموزش الکترونیکی معنادار بود (۰۴۷/۰=p). نتایج آزمون آنالیز واریانس نشان داد که آموزش الکترونیکی توانست تغییرات معناداری را در پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان مبتلا به اختلال نقص توجه- بیش فعالی ایجاد کند (۰۴۲/۰=p) و نتایج آزمون تعقیبی LSD محل تعیین اختلاف را در الگوی طراحی آموزشی گانیه و بریگز نشان داد (۰۵/۰p≤).
بحث و نتیجه گیری: آموزش به شیوه الکترونیکی موجب افزایش انگیزش تحصیلی و آموزش بر اساس مدل طراحی آموزشی گانیه و بریگز در شکل الکترونیکی موجب پیشرفت تحصیلی یادگیرندگان مبتلا به ADHD گشت.
کلیدواژه ها:
Attention Deficit Hyperactivity Disorders ، Education Learning Disorders ، اختلال نقص توجه- بیش فعالی (ADHD) ، آموزش ، اختلالات یادگیری
نویسندگان
حسین زارع
Department of psychology, Payame Noor University, Tehran
حمید ملکی
Department of educational sciences, Payame Noor University, Tehran
احمد رستگار
Department of educational sciences, Payame Noor University, Tehran
فهیمه یاری
PhD student of distance learning, Payame Noor University, Tehran
محمدرضا قاسم زاده
AJA University of Medical Sciences, Tehran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :