طراحی و ارزیابی چند معیاره سیستمهای نمکزدایی اسمز معکوس مطالعه موردی: قنات دانشگاه تبریز
محل انتشار: مجله آب و فاضلاب، دوره: 32، شماره: 2
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 510
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_WWJ-32-2_004
تاریخ نمایه سازی: 12 مرداد 1400
چکیده مقاله:
در سالهای اخیر اسمز معکوس سهم زیادی را در نمک زدایی آبهای شور و لب شور داشته است. هدف از این پژوهش ارائه سیستم نمک زدایی مناسب برای بهره برداری از آب قنات دانشگاه تبریز در مصارف بهداشتی در راستای مدیریت صحیح آب است. با توجه به نتایج آزمایش های کیفی در گام اول اقدام به طراحی و انتخاب سیستم نمک زدایی اسمز معکوس شد. در این راستا با توجه به انواع مختلف غشا و پیش تصفیهها، ۱۵ سناریو پیشنهاد شد و برای تحلیل و انتخاب بهترین سناریو از ۴ معیار اصلی (اقتصادی، فنی، محیط زیستی و اجتماعی) و ۶ زیر معیار بهره گرفته شد. با کمک نرم افزار WAVE سناریوها مدل سازی شد و سپس بر اساس نظر تصمیمگیران، وزن هر معیار محاسبه و در نهایت از نرم افزار GFDM برای تحلیل تصمیم گیری چند معیاره گروهی استفاده شد تا برترین گزینه از دید تصمیمگیران مشخص شود. در این پژوهش با ترکیب نرم افزارهای WAVE و GFDM نظرات مسئولین و متخصصان به صورت مستقیم در طراحی و انتخاب سیستم تصفیه اعمال میشود که موجب افزایش کارایی سیستم و رضایت مصرف کنندگان می شود. در نهایت، سناریو M برترین گزینه از دیدگاه تصمیمگیران انتخاب شد که شامل غشاهای XLE-۴۴۰ برای اسمز معکوس و فیلترهای مدل Ultrafiltration SFD-۲۸۸۰ برای اولترافیلتراسیون است. همچنین برای بررسی دقیق تر رفتار سناریوها، تحلیل حساسیت روی پارامترها انجام شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
سهیل صفری
کارشناس ارشد، مهندسی عمران- مهندسی محیط زیست، دانشکده مهندسی عمران و پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران
مهدی ضرغامی
استاد، دانشکده مهندسی عمران و پژوهشکده محیط زیست، دانشگاه تبریز، تبریز، ایران و استاد مدعو، پژوهشکده علوم و فناوری های انرژی، آب و محیط زیست دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
رضا یگانی
استاد، دانشکده مهندسی شیمی، دانشگاه صنعتی سهند، سهند، ایران
محمد مسافری
استاد، دانشکده بهداشت محیط، دانشگاه علوم پزشکی، تبریز، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :