مشارکت اجتماعی: راهبردی کلیدی در کنترل بیماری همه گیر COVID-۱۹
محل انتشار: دوماهنامه پایش، دوره: 20، شماره: 3
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 173
متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_PAHM-20-3_010
تاریخ نمایه سازی: 12 مرداد 1400
چکیده مقاله:
سردبیر محترم،
در حال حاضر، بزرگترین چالش برای سیستم های بهداشتی و اقتصادی در سراسر جهان ظهور بیماری همه گیر COVID-۱۹ است. خطرات مرتبط با این همه گیری فقط شامل مسائل پزشکی نیست، بلکه پیامدهای زیان بار گسترده ای را برای مسائل اقتصادی روانی - اجتماعی، رفتاری، حکمرانی، محیطی و فناوری در پی داشته است ]۱[. این بیماری همه گیر به اقتصاد (به دلیل مشکلات اقتصادی، بیکاری، نا امنی مالی و فقر) آسیب رسانده است. محدودیت های اعمال شده باعث کاهش نیروی کار در تمام بخش های اقتصادی شده و باعث از بین رفتن بسیاری از مشاغل شده است. افراد با مشاغل کم درآمد و افراد خود اشتغال بیشترین تاثیرپذیری را به دلیل از دست دادن کار یا تعطیلی موقت کار خود متحمل شده اند. علاوه بر این، از آنجا که بحران COVID-۱۹ به طور بالقوه آسیبهای عاطفی طولانی مدت را تحمیل می کند، اثرات مخربی را بر سلامت جسمانی و روانی و کیفیت زندگی افراد جامعه به دنبال دارد. به نظر می رسد برخی از مباحث اساسی روانی-اجتماعی ناشی از این بیماری عبارتند از: عزای غیر طبیعی برای مرگ عزیزان، قرنطینه خانگی، اختلال در زندگی روزمره، افزایش حساسیت و وسواس در تمیز کردن و شستشو و ضدعفونی کردن. همچنین اضطراب، نگرانی و ناراحتی روانی آن، و در نهایت پریشانی عمومی روانشناختی و نیز مشکلات ناشی از شایعات و تضعیف سرمایه اجتماعی و اختلالات حوزه اجتماعی مشکلات مالی ناشی از بیکاری و قرنطینه خانگی، تعطیلی مدارس، دانشگاه ها و تاثیرات اجتماعی- آموزشی- تفریحی در مختل کردن آن از دیگر مسایل مربوط به این رخداد تلقی می شود ]۲[...
کلیدواژه ها:
نویسندگان
محمد امین شبانی
Students Research Committee, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
زهرا طاهری خرامه
School of Paramedical Sciences, Qom University of Medical Sciences, Qom, Iran
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :