بازسازی شبکه بیوسنتزی منولیگنول ها و بررسی نقش ژن های سیناموئیل کوآ (CsCCR) در مراحل مختلف نموی دانه روغنی کاملینا (Camelina sativa)
محل انتشار: فصلنامه بیوتکنولوژی کشاورزی، دوره: 12، شماره: 4
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 402
فایل این مقاله در 24 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JOAGK-12-4_006
تاریخ نمایه سازی: 11 مرداد 1400
چکیده مقاله:
هدف: امروزه کشت کاملینا به دلیل بروز بحران های ناشی از مصرف انرژی های فسیلی، علاوه بر مصارف خوراکی، با هدف تولید سوخت زیستی هم مورد توجه قرار گرفته است. پژوهش حاضر ژن های درگیر در بیوسنتز منولیگنول ها را به لحاظ بیان در مراحل نموی مختلف در دانه روغنی کاملینا بررسی نموده است. منولیگنول ها جریان کربن را یا به سمت تقویت جداره سلول با افزایش لیگنینی شدن می برند و یا به سوی تولید ترکیبات شیمیایی مثل کملکسین هدایت می کنند. هر دو خصوصیت در اعطای مقاومت گیاه به بیماری ها اهمیت دارند. مواد و روش ها: در این مطالعه از داده های TPM مربوط به ژن های کارکردی و عوامل رونویسی درگیر در بیوسنتز منولیگنول در گیاه کاملینا استفاده شد. بیان این ژن ها در مراحل نرمال نموی مختلف دچار تغییر می شوند. با استفاده از زبان برنامه نویسی R این داده ها برای ساده سازی نمایش نتایج، تحلیل گردیدند. نتایج: ژن های CsCCR۱ و CsCCR۴ به خوبی در بافت های مختلف بیان شدند درحالیکه ژن CsCCR۲ به میزان بسیار ناچیزی در شرایط نرمال بیان می شود. در عوض مدارک دیگر نشان دادند که ژن اخیر و ژن CsCCR۴ تحت القای قارچ Sclerotinia sclerotiorum در کاملینا افزایش چشمگیری در بیان نشان می دهد. مقایسه شرایط نرمال رشد و مواقع حمله پاتوژن نشان داد که ژن CsCCR۴بطور مداوم درحال بیان است و گویای اینست که این ژن همزمان دارای نقش ساختاری و دفاعی می باشد. این دو ژن اخیر می توانند به عنوان منبع بالقوه مقاومت به بیماری مورد بررسی های بیشتر قرار گیرند. بطور خودکار، شبکه های تنظیمی بیان ژن از جمله کلیدهای اصلی نموی و عوامل رونویسی در کاملینا در برقراری تعادل میان دوگانه رشد طبیعی و سازوبرگ های دفاعی حاصل از مسیر بیوسنتز منولیگنول بسته به نوع پیام های دریافتی، عمل می کنند هرچند که پاسخ آفریده شده وابسته به جوهره و هویت رقم می باشد .
کلیدواژه ها:
نویسندگان
ناصر درویشی
گروه زیست فناوری کشاورزی،پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک و زیست فناوری، تهران، ایران
مرتضی صبری
گروه زیست شناسی، دانشکده علوم، دانشگاه سیستان و بلوچستان، زاهدان، ایران
سید مهدی علوی
پژوهشگاه ملی مهندسی ژنتیک
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :