اثر سطوح آبیاری و عناصر کم مصرف بر رشد و عملکرد گوجه گیلاسی در کشت بدون خاک
محل انتشار: فصلنامه روابط خاک و گیاه، دوره: 12، شماره: 1
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 389
فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_STGC-12-1_002
تاریخ نمایه سازی: 9 مرداد 1400
چکیده مقاله:
به منظور بررسی اثر حجم آبیاری و مصرف محلول های غذایی بر عملکرد و اجزای عملکرد گوجه گیلاسی، آزمایش گلخانه ای در شهرستان زاهدان به صورت کرت های خردشده در قالب طرح کاملا تصادفی اجرا شد. تیمارهای آزمایشی شامل دور آبیاری در سه سطح I۱:د۱۰، I۲:د۱۵ و I۳:د۲۰ لیتر آب در متر مربع در روز به عنوان عامل اصلی و غلظت های مختلف عناصر کم مصرف در محلول غذایی هوگلند در ۳ سطح N۱: کاربرد عناصر کم مصرف با غلظت نصف محلول هوگلند، N۲: کاربرد عناصر کم مصرف با غلظت معادل محلول هوگلند، و N۳: کاربرد عناصر کم مصرف با غلظت یک و نیم برابر محلول هوگلند، به عنوان عامل فرعی در نظر گرفته شدند. نتایج نشان داد که بیش ترین ارتفاع بوته، قطر ساقه، تعداد میوه در بوته، عملکرد میوه در هر چین، عملکرد نهایی میوه، وزن خشک اندام هوایی در تیمار ۲۰ لیتر آب در متر مربع در روز همراه با محلول غذایی کاربرد عناصر کم مصرف با غلظت یک و نیم برابر محلول هوگلند حاصل شد. بیش ترین کارآیی مصرف آب نیز از تیمارهای ۱۵ و ۲۰ لیتر آب در متر مربع در روز و مصرف محلول غذایی یک و نیم برابر غلظت عناصر کم مصرف در محلول هوگلند به ترتیب با میانگین های ۶/۵۵ و ۶/۱۰ گرم عملکرد نهایی میوه تازه هر بوته بر لیتر آب مصرفی هر بوته حاصل شد. پژوهش های روابط همبستگی صفات نیز بیانگر رابطه مثبت و معنی دار بین عملکرد نهایی میوه با تمامی صفات مورد بررسی بود به گونه ای که بیش ترین همبستگی (۰/۹۳ = r) را با صفت تعداد میوه در بوته و کم ترین همبستگی (۰/۷۲ =r) را با صفت قطر ساقه داشت.
کلیدواژه ها:
Irrigation ، Yield ، Greenhouse ، Cherry tomato ، Hoagland solution. ، آبیاری ، عملکرد ، گلخانه ، گوجه گیلاسی ، محلول هوگلند
نویسندگان
معروف خلیلی
Department of Agriculture, Payame Noor University, Iran.
سهیلا شهرکی
Department of Agriculture, Payame Noor University, Iran.
عیسی پیری
Department of Agriculture, Payame Noor University, Iran.
ابوالفضل توسلی
Department of Agriculture, Payame Noor University, Iran.
محمدرضا نقوی
Department of Agriculture, Payame Noor University, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :