ارتباط پارامترهای همودینامیکی قلبی عروقی زنان پیش از یائسگی طی فعالیت وامانده ساز در محیط های آلوده و پاک

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 373

فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

JR_SHIMU-29-1_010

تاریخ نمایه سازی: 20 تیر 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: در جوامع شهری، آلودگی هوا به طور فزاینده ای به عنوان یک عامل مهم و تعدیل کننده بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود. آثار بالقوه زیان بار قرارگیری حاد و مزمن در معرض آلودگی هوا، پیامدهای جدی چون بیماری و مرگ ومیر را به دنبال دارد. هدف مطالعه حاضر بررسی ارتباط مولفه های همودینامیکی قلبی عروقی زنان پیش از یائسگی طی فعالیت وامانده ساز در محیط های آلوده و پاک است.  مواد و روش ها: در یک طرح نیمه تجربی، ۶۰ زن (میانگین سنی ۶۲/۴۶ سال و شاخص توده بدن ۸۵/۳ ± ۵۷/۲۸) در مرحله پیش یائسگی، به طور تصادفی بررسی شدند که از این تعداد،۳۰ نفر ساکن محیط آلوده (گروه تجربی) و ۳۰ نفر دیگر ساکن محیط پاک (گروه کنترل) بودند. مولفه های گوناگون همودینامیکی قلبی عروقی زنان پیش و پس از تست بروس (به عنوان فعالیت وامانده ساز) ارزیابی شد. یافته های پژوهش: ارتباط مستقیمی میان اکسیژن مصرفی میوکارد و بیشترین اکسیژن مصرفی (۰.۰۵>P) طی فعالیت وامانده ساز در محیط آلوده وجود دارد. آزمون تی مستقل نشان داد که آلودگی هوا به طور معنا داری (۰.۰۵>P) بر پالس اکسیژن اثرگذار است. بحث و نتیجه گیری: یافته های پژوهش حاضر بار دیگر تاثیر آلودگی هوا بر مولفه های همودینامیکی قلبی عروقی به ویژه اکسیژن مصرفی میوکارد را نشان داد، به گونه ای که قرارگیری در معرض آلودگی هوا و همین طور اجرای فعالیت وامانده ساز در این گونه محیط ها، بار وارده بر قلب و اکسیژن مصرفی میوکارد را افزایش می دهد.

نویسندگان

سارا پوریامهر

Dept of Sports Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

ولی الله دبیدی روشن

Dept of Sports Physiology, Faculty of Physical Education and Sport Sciences, University of Mazandaran, Babolsar, Iran.

فریماه شیرانی

Cardiovascular Rehabilitation Research Center, Cardiovascular Research Institute, Esfahan Medical Science University, Esfahan, Iran

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • ۱.Hanna AF, Yeatts KB, Xiu A, Zhu Z, Smith RL, ...
  • ۹.Kiviniemi AM, Kentta TV, Lepojarvi S, Perkiömäki JS, Piira OP, ...
  • ۱۷.Ellis KJ, Bell SJ, Chertow GM, Chumlea WC, Knox TA, ...
  • ۲۱.Wasserman K, Hansen JE, Sue DY, Whipp BJ, Froelicher VF. ...
  • ۲۲.Breton CV, Mack WJ, Yao J, Berhane K, Amadeus M, ...
  • نمایش کامل مراجع