ارزیابی روند تغییرات RGR و CGR ،DM ذرت سیلویی (S.C.704) تحت اثرات آرایش کاشت در کشت دوم بعد از برداشت برنج در جلگه های خزری
سال انتشار: 1390
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 994
فایل این مقاله در 7 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
CAAMSA01_320
تاریخ نمایه سازی: 13 شهریور 1390
چکیده مقاله:
به منظور تعیین مناسب ترین الگوی کاشت ، تراکم و فواصل بین ردیف بر روندهای رشدی برخی صفات مورفولوژیکی و فیزیولوژیکی ذرت سیلویی سینگل کراس 704 ، در کشت دوم بعد از برداشت برنج تحقیقی در سال زراعی 1388 در مرکز تحقیقات زراعی قراخیل قائمشهر اجراء گردید. آزمایش ب ه صورت فاکتوریل در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 4 تکرار انجام شد . تیمارها شامل دو الگوی کاشت (تک ردیفه خطی و دو ردیفه زیگزاگی) و دو سطح تراکم کاشت 70 و 80 هزار بوته در هکتار و فواصل بین ردیف ( 65 و 75و 85 سانتی متر بودنتایج این آزمایش نشان داد که روند تغییرات وزن خشک بوته(Dry matter تحت تیمار الگوی کاشت تا مرحله 14برگی یکسان بوده و در مرحله خمیری شدن برای کشت دو ردیفه زیگزاگی به نسبت25/90 درصد بیشتر از کشت تک ردیفه خطی بود. در تأثیر الگوی کاشت به سرعت رشد محصولCGR) تا مرحله 14 برگی تفاوتی بین کشت دو ردیفه زیگزاگی و تک ردیفه خطی وجود نداشت ولی در مراحل 16 برگی و کاکل دهی یا بلوغ کامل گل تاجی سرعت رشد محصولCGR) برای کشت دو ردیفه زیگزاگی و تک ردیفه خطی به ترتیب برابر 5/60 ، 4/84 گرم در متر مربع در هر روز) بدست آمد، در حالی که سرعت رشد نسبیRGR) تحت دو الگوی کاشت تا مرحله 8 برگی روند صعودی و از مرحله 8 برگی تا مرحله خمیری شدن روند کاهشی داشت به طوری که در مرحله کاکل دهی و خمیری شدن سرعت رشد نسبیRGR) برای دو الگوی کاشت یکسان و برابر حاصل شد.
کلیدواژه ها:
نویسندگان
مهدی رمضانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت و عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگ
رضا رضایی سوخت آبندانی
دانش آموخته کارشناسی ارشد زراعت و عضو استعدادهای درخشان باشگاه پژوهشگ
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :