سیویلیکا را در شبکه های اجتماعی دنبال نمایید.

مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس)

سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 612

فایل این مقاله در 18 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

UVCONF02_016

تاریخ نمایه سازی: 13 تیر 1400

چکیده مقاله مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس)

فضای شهری مطلوب همواره به فضایی اطلاق می گردد که در آن عدالت اجتماعی و شهروندی رعایت شود و این فضا برای همه شهروندان آن، علی الخصوص اقشار و گروه های آسیب پذیر و دارای ضعف- جسمانی و...- قابل استفاده باشد. دوره سالمندی برهه ای است که با کاهش توان جسمی و روحی همراه بوده و به تبع آن فرد سالمند برخی ارزشها و امتیازهای اجتماعی را نیز از دست می دهد. افراد سالمند گروهی از شهروندان آسیب پذیر هر شهر هستند و از این رو لازم است که فضاهای شهری برای این قشر نیز مناسب سازی گردیده و قابل استفاده باشند. علاوه بر این میزان جمعیت جوان کشور در حال حاضر حاکی از جمعیت بالای سالخوردگان در آیندهای نه چندان دور می باشد که این موضوع لزوم توجه به امر آماده سازی فضاهای شهری برای سالمندان را دوچندان می نماید. افراد سالمند و مسن از لحاظ جسمی و روحی به حضور در جامعه و فضاهای شهری و تعاملات اجتماعی و حرکت نیاز دارند از این رو طرح ها و برنامه های شهری باید به گونه ای باشند که این افراد بتوانند به راحتی از خیابانها و فضاهای عمومی شهری استفاده نمایند. از سویی استفاده از نقطه نظرات و پیشنهادات این قشر تاثیرات بسزایی در دریافت نتیجه مطلوب را دارد لذا در این پژوهش پس از بررسی مبانی نظری به شناخت محدوده مورد مطالعه پرداخته شده و سپس جدول سوآت تدوین و اهداف عملیاتی، راهبرد و سیاست های اجرایی ارایه گردیده و در نهایت بر اساس مطالعات نظری و تحلیل یافته های پژوهش، به ارائه راهکارها و نتیجه گیری متناسب با مولفه ها و شاخصهای تعیین شده و راهکارهای لازم برای مناسب سازی فضاهای شهری دوستدار سالمند پرداخته شده است.

کلیدواژه های مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس):

سالمندی ، فضای شهری ، شهر دوستدار سالمند ، شاخص های طراحی محیط

نویسندگان مقاله مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس)

مهتاب آزادی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،

فرید مشایخی

کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،

مقاله فارسی "مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس)" توسط مهتاب آزادی، کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین،؛ فرید مشایخی، کارشناس ارشد طراحی شهری، دانشگاه آزاد اسلامی واحد قزوین، نوشته شده و در سال 1400 پس از تایید کمیته علمی دومین کنفرانس بین المللی فناوری های نوین در مهندسی معماری و شهرسازی ایران پذیرفته شده است. کلمات کلیدی استفاده شده در این مقاله سالمندی، فضای شهری، شهر دوستدار سالمند، شاخص های طراحی محیط هستند. این مقاله در تاریخ 13 تیر 1400 توسط سیویلیکا نمایه سازی و منتشر شده است و تاکنون 612 بار صفحه این مقاله مشاهده شده است. در چکیده این مقاله اشاره شده است که فضای شهری مطلوب همواره به فضایی اطلاق می گردد که در آن عدالت اجتماعی و شهروندی رعایت شود و این فضا برای همه شهروندان آن، علی الخصوص اقشار و گروه های آسیب پذیر و دارای ضعف- جسمانی و...- قابل استفاده باشد. دوره سالمندی برهه ای است که با کاهش توان جسمی و روحی همراه بوده و به تبع آن فرد ... . این مقاله در دسته بندی موضوعی شهرداری تهران و شهرداری و شهرداری قدس طبقه بندی شده است. برای دانلود فایل کامل مقاله مناسب سازی و تدوین الگوها و شاخص های طراحی فضاهای شهری دوستدار سالمند (نمونه مطالعاتی: منطقه ۲ شهرداری تهران، بخشی از محله شهرک قدس) با 18 صفحه به فرمت PDF، میتوانید از طریق بخش "دانلود فایل کامل" اقدام نمایید.