شیوه های مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ساختمانهای مصالح بنایی با استناد از ارزیابی ساختمانها در بعد از زلزله با توجه به تجربیات بر گرفته از بازسازی آسیب دیده از زلزله های بم و لرستان

سال انتشار: 1385
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 6,703

فایل این مقاله در 9 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

INDM02_036

تاریخ نمایه سازی: 11 تیر 1385

چکیده مقاله:

تجربه زلزله های اخیر از جمله گیلان، زنجان، بم و لرستان نشان از آسیب پذیری ساختمان های ساخته شده در کشور، در برابر زلزله دارند، زیرا این سازه ها به علل همچون الف – بر اساس آیین نامه ها لرزه ای مناسب طراحی نشده اند ب – مشکلات آیین نامه ای (اهداف طراحی) ج- مشکلات اجرایی د – مصالح غیر استاندارد ه – مهارت ناکافی دست اندرکاران اجرایی آسیب پذیر می باشند و- تغییرات در کاربری ساختمان ز – افزایش وزن طبقات ساختمان ح – افزودن طبقات جدید به ساختمان موجود و- تغییرات در معماری ساختمان بدون دقت در سیستم سازه ای و … از این رو، اهمیت و نیاز ارتقا عملکرد ساختمانهای موجود برای پایداری تحت نیروهای زلزله با روش های بهسازی قابل اعتماد، آسان، سرعت اجرا و اقتصادی، عدم افزایش وزن ساختمان را پر رنگ تر نموده است. افزایش در سختی، شکل پذیری، میرایی، مقاومت لرزه ای به شیوه های گوناگون، کم و بیش مشکلات اجرایی و تغییرات در معماری ساختمان را به همراه خواهد داشت. از آنجاییکه بهسازی لرزه ای را می توان با افزایش پارامترهای بیان شده در بازه عضو و سیستم صورت گیرد. لازم است بعد از تقویت صورت گرفته تمامی مواردی که مداخله برای بهسازی انجام می گیرد با آزمایشات لازم کنترل گردد تا به اهداف مورد نظر چقدر نزدیک شده است. با توجه به اینکه بهسازی لرزه ای صورت گرفته در یک محدوده وسیع صورت می گیرد سرعت اجرای عملیات بهسازی و زمان عدم استفاده از یک ساختمان در اولویت می باشد. ضمنا از بین همه روشها، آنکه دارای فن آوری آسان برای پذیرش، دسترسی ساده به مصالح روش، عدم وابستگی به شرایط جوی و کم هزینه بودن و عدم افزایش وزن را دارا باشد در اولویت بعدی قرار دارد. در این مقاله با استفاده از تجربیات بارسازی و بهسازی بنیاد مسکن انقلاب راهکارها و روشهای مورد استفاده به منظور بهسازی لرزه ای ساختمانهای مصالح بنایی آسیب پذیر همراه با نقاط ضعف و قوت هر یک از روش های بکار رفته مورد مطالعه قرار خواهد گرفت و مقایسه لازم بین روشها جهت بهسازی صورت خواهد گرفت.

نویسندگان

اصغر وطنی اسکویی

استادیار گروه عمران دانشگاه شهید رجایی، مشاور عالی بازسازی بنیاد مسکن

ایرج رسولان

دانشجوی دکتری سازه دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، مشاور فنی فازسازی ب

علی بشاش

کارشناس ارشد عمران عضو باشگاه پژوهشگران جوان

مراجع و منابع این مقاله:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :
  • - دکتر اسکویی-دکتر زهرایی -بررسی آسیب پذیری ساختمانهای شهر قزوین ...
  • -BENTO Rita- LOPES Mario; Seismic evaluation of old masonry buildings. ...
  • - magenes-cyclic behavior of brick masonry wall _1." wCEE_192 ...
  • - Durg esh-review of documents _ seismic evaluation of existing ...
  • -yashimura- effect of wall reinforcments _ seismic behavior masonry wall ...
  • Federal Emergency Management Agancy * FEMA 273 & FEMA 274 ...
  • -american society of civil eng. (2002)-seismic evaluation of existing building ...
  • -FEMA30 7-evaluation of earthquake damaged concrete and masonry wall building ...
  • -FEMA30 8-repair of earthquake damaged concrete and masonry wall building ...
  • -FEMA 35 6-prestandard and commentary for the seismic rehabitation of ...
  • نمایش کامل مراجع