عوامل موثر بر بروز آندومتریوز در سنین باروری: (مطالعه مروری)

سال انتشار: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: فارسی
مشاهده: 238

متن کامل این مقاله منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل مقاله (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این مقاله:

شناسه ملی سند علمی:

HLSCONF03_036

تاریخ نمایه سازی: 26 خرداد 1400

چکیده مقاله:

مقدمه: آندومتریوز یک مشکل شایع ژنیکولوژیک است که هم سلامت جسمی و همم سلامت روانی زنان را تحت تاثیر قرارمی دهد. تئوری های مختلفی جهت بروز آن مطرح گردیده و عوامل موثر در بروز آن به طور کامل شناخته نشده است. لذاهدف از مطالعه حاضر بررسی متون مرتبط با عوامل موثر بر بروز آندومتریوز در سنین باروری می باشد.روش بررسی: مطالعه حاضر به روش مروری انجام گرفت که جستجوی مطالعات انجام شده در فاصله زمانی ۲۰۱۹ - ۲۰۱۱ درمنابع اطلاعات SID,PubMed, Science Direct انجام شد. کلمات آندومتریوز، عوامل، باروری، فاکتور، به عنوان کلید واژهمورد استفاده قرار گرفت و نتایج از ۱۵ مطالعه مرتبط استنتاج گردید.نتایج و بحث: یافته ها نشان داد عوامل مختلفی در پژوهش ها به عنوان فرضیه در بروز آندومتریوز از قبیل برخی مواد غذاییحاوی کلروفنول ها، رادیوتراپی و انواع اکسیدانت ها، مصرف قرص های پیشگیری از بارداری، قاعدگی نامنظم، تعداد بارداری،تعداد تولد زنده، سقط، سابقه عفونتهای لگنی، استفاده از روش های کمک باروری، سابقه خانوادگی ابتلا به اندومتریوز، سابقهسزارین و جراحی های شکم و لگن، سابقه توده ای تخمدانی، سابقه بدخیمی ها و رادیوتراپی متعاقب آن، مورد بررسی قرارگرفتند که در نهایت نتایج مطالعات نشان داد عوامل نقش تعذیه، مصرف مواد غذایی حاوی کلروفنول ها و سموم کشاورزیآنتی اکسیدان ، تعداد تولد زنده ، قاعدگی های کوتاه با حجم خونریزی فراوان، سابقه سزارین و جراحی های شکمی به عنوانعوامل موثر بر ابتلای به بیماری اندومتریوز ومصرف مواد غذایی حاوی آنتی اکسیدانت فراوان مثل زردچوبه و سبزیجات، تولدزنده، شیردهی و قاعدگی های کوتاه با حجم خونریزی کم به عنوان عامل محافظت کننده در بروز آندومتریوز در سنین بارورینقش دارد.نتیجه گیری: با توجه به نقش عوامل موثر و محافظت کننده در بروز آندومتریوز و از سویی با توجه به آثار مخرب روحی وروانی آندومتریوز بر زندگی زنان به نظر می رسد می توان با ارائه آموزش های مناسب و ایجاد آگاهی در زنان در جهت ایجادتغییر در سبک زندگی و حذف عوامل خطر گام مهمی در تشخیص زودهنگام این بیماری برداشت.

نویسندگان

لیلا اسدی

دانشجوی دکتری تحصصی بهداشت باروری دانشگاه علوم پزشکی اصفهان. مربی آموزشی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران

فریده خاوری

کارشناس ارشد مامایی، مربی آموزشی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران

مهین رحیمدل

کارشناس مامایی، مربی آموزشی گروه مامایی، دانشکده پرستاری و مامایی، دانشگاه علوم پزشکی شهید صدوقی یزد، ایران