واکاوی و پیش بینی تاثیر نانوذرات ZrO۲بر عمق نفوذ و سختی ناحیه ذوب شده فولاد کم کربن در فرایندGMAW با استفاده از منطق فازی
سال انتشار: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 385
فایل این مقاله در 16 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
این مقاله در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JWSTI-6-1_004
تاریخ نمایه سازی: 23 خرداد 1400
چکیده مقاله:
آن چه که دراین مقاله آمده است پیش بینی تاثیر نانوذرات اکسید زیرکونیوم (ZrO۲) در حضور سایر پارامتر های جوشکاری قوسی فلز- گاز فولاد کم کربن به منظور بررسی سختی منطقه جوش، با استفاده از منطق فازی می باشد. در این واکاوی ولتاژ جوشکاری، جریان جوشکاری، سرعت جوشکاری، طول موثر الکترود و ضخامت پوشش نانوذرات اکسید زیرکونیوم به عنوان متغیرهای ورودی و سختی ناحیه ذوب شده به عنوان متغیر خروجی درنظر گرفته شد. برای انجام آزمایش ها و جمع آوری داده ها از طراحی مرکب مرکزی چرخش پذیر، با پنج متغیر در پنج سطح استفاده شد. سختی ناحیه ذوب شده در تمام نمونه های جوشکاری شده اندازه گیری و نتایج پیش بینی شده توسط منطق فازی با داده های آزمایشی مقایسه شد. نتایج تحقیق نشان داد که با افزایش میزان نانوذرات ZrO۲ سختی از ۷۸ به HRB ۸۴ افزایش می یابد. در این تحقیق، ضریب همبستگی به دست آمده با استفاده از منطق فازی ۸/۹۹ بود. با توجه به نتایج حاصل شده، منطق فازی به دلیل دقت بالای آن می تواند برای پیش بینی ناحیه جوش مورد استفاده قرار گیرد. همچنین حضور نانو ذرات ZrO۲ در حوضچه جوش باعث افزایش عمق نفوذ تا ۲ برابر شد.
کلیدواژه ها:
Gas metal arc welding ، Hardness of melted zone ، ZrO۲ nano-particles ، Fuzzy logic ، Weld penetration. ، جوشکاری قوسی فلز-گاز ، نانوذرات اکسید زیرکونیوم ، سختی فلزجوش ، منطق فازی ، نفوذ جوش.
نویسندگان
فرزاد پهنانه
گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی مهندسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مسعود آقاخانی
گروه مهندسی مکانیک، دانشکده فنی مهندسی، دانشگاه رازی، کرمانشاه، ایران
رضا اسلامی فارسانی
گروه مهندسی مواد، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی خواجه نصیرالدین طوسی، تهران، ایران
مهدی کرمی پور
گروه مهندسی متالورژی و مواد، دانشکده فنی مهندسی، واحد تهران جنوب، دانشگاه آزاد اسلامی، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :