تحولات فازی حین لحیم کاری دمای بالا در اتصال غیرهمجنس سوپر آلیاژ اینکونل ۷۳۸ به ترکیب بین فلزی تیتانیوم آلومیناید با لایه واسط سه جزئی Ni-Si-B
سال انتشار: 1400
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 358
فایل این مقاله در 13 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_MAIA-15-1_002
تاریخ نمایه سازی: 18 خرداد 1400
چکیده مقاله:
در این تحقیق تغییرات ریزساختاری حین لحیم کاری دمای بالا برای اتصال غیر همجنس سوپر آلیاژ پایه نیکل اینکونل ۷۳۸ به ترکیب بین فلزی تیتانیوم آلومیناید (TiAl) با استفاده از لایه واسط آلیاژ آمورف سه تایی نیکل-بور-سیلیسیم مورد بررسی قرار گرفته و تحولات فازی حین انجماد و حالت جامد بحث شده است. بررسی ها نشان داد که ریزساختار اتصال IN۷۳۸/MBF-۳۰/TiAl متشکل از چهار منطقه مجزای انجماد هم دما در دو سمت، انجماد غیر هم دمای میانی، ناحیه متاثر از نفوذ در سمت اینکونل ۷۳۸ و ناحیه واکنشی در سمت TiAl می باشد. مناطق تک فازی محلول جامد گاما در سمت اینکونل ۷۳۸ و محلول های جامد دوفازی AlNi۳+Ni۳Si در سمت TiAl مناطق انجماد هم دما را تشکیل می دهند. منطقه انجماد غیر هم دما شامل بورایدهای غنی از نیکل و کروم در کنار محلول جامد پایه نیکل ناشی از واکنش های یوتکتیکی می باشد. منطقه متاثر از نفوذ در سمت اینکونل ۷۳۸ دارای فازهای متفاوتی از بورایدهای غنی از کروم-مولیبدن و بوراید نیکل می باشد. همچنین ناحیه ای موسوم به لایه واکنشی در سمت آلیاژ TiAl ایجاد شد که شامل فازهای متفاوت لایه پیوسته غنی از δ-Ti۲Ni در کنار لایه سه فازی از τ۲-Al۲TiNi، τ۴-AlNi۲Ti و β۱-NiAl می باشد. بررسی سختی نواحی متفاوت نشان داد که برخی فازهای با سختی بالا در ناحیه اتصال تشکیل شده اند و وجود محلول جامد گاما در ناحیه انجماد غیر هم دما در کنار فازهای بورایدی باعث کاهش اثر تخریبی آن ها شده است.
کلیدواژه ها:
اینکونل ۷۳۸ ترکیب بین فلزی تیتانیوم آلومیناید لحیم کاری دمای بالا لایه واسط MBF ، ۳۰ ریزساختار میکروسختی
نویسندگان
داریوش کوکبی
دانشجوی دکتری، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
علی کفلو
دانشیار، پژوهشکده مواد پیشرفته و انرژی های نو، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
مجید پورانوری
استادیار، دانشکده مهندسی و علم مواد، دانشگاه صنعتی شریف، تهران، ایران
رضا غلامیپور
دانشیار، پژوهشکده مواد پیشرفته و انرژی های نو، سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران، تهران، ایران
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :