اثر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز بر لکوسیتوز مردان جوان پس از یک جلسه فعالیت تناوبی با شدت بالا در صبح و عصر
سال انتشار: 1397
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 488
فایل این مقاله در 12 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_SKUMS-20-4_004
تاریخ نمایه سازی: 10 خرداد 1400
چکیده مقاله:
زمینه و هدف: افزایش در تعداد سلول های سفید خون را لکوسیتوز می نامند که معمولا پس از فعالیت ورزشی مشاهده می شود. هدف مطالعه حاضر بررسی اثر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز بر لکوسیتوز مردان جوان پس از یک جلسه فعالیت تناوبی با شدت بالا در صبح و عصر می باشد.
روش بررسی: در این مطالعه ی نیمه تجربی ۱۱ دانشجوی پسر علوم ورزشی با میانگین سنی ۰/۹۸±۱۹/۸۱ شرکت کردند. آزمودنی ها در دو جلسه مجزا به فاصله سه روز فعالیت تناوبی با شدت بالا (بر اساس ضربان قلب بیشینه) را در صبح و عصر اجرا کردند. در هر جلسه نمونه های خونی قبل و بلافاصله پس از اجرای پروتکل تمرینی گرفته شد. از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و همچنین آزمون تی وابسته برای مقایسه تغییرات سطوح متغیرها استفاده شد. ارتباط متغیرها توسط ضریب همبستگی پیرسون ارزیابی و سطح معنی داری ۰/۰۵>P در نظر گرفته شد.
یافته ها: یافته ها نشان داد که غلظت کراتین کیناز پس از فعالیت در صبح (۰/۲۵=P)، لاکتات دهیدروژناز تنها در عصر (۰/۰۱=P)، تعداد تام لکوسیت ها، نوتروفیل ها و لنفوسیت ها در هر دو نوبت صبح و عصر (۰/۰۵>P) به طور معنی داری افزایش یافت. تفاوت معنی داری در پیش آزمون و پس آزمون در تعداد لکوسیت ها و نوتروفیل ها (۰/۰۵>P) و عدم تفاوت در مقادیر کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز بین صبح و عصر مشاهده شد (۰/۰۵
کراتین کیناز و لاکتات دهیدروژناز با لنفوسیت ها در عصر وجود داشت (۰/۰۵>P). نتیجه گیری: نتایج نشان داد، آسیب عضلانی که در اثر فعالیت تناوبی با شدت بالا در عصر ایجاد شده است با تغییرات لکوسیت ها ارتباط دارد و به نظر می رسد لکوسیتوز ناشی از فعالیت ورزشی، بخشی می تواند به دلیل افزایش نشانگرهای غیرمستقیم آسیب عضلانی باشد.
کلیدواژه ها:
Leukocytosis ، Creatine kinase ، Lactate dehydrogenase ، High-intensity interval exercise ، لکوسیتوز ، کراتین کیناز ، لاکتات دهیدروژناز ، فعالیت تناوبی با شدت بالا
نویسندگان
محمدامین احمدی
دانشگاه شهید چمران اهواز، اهواز، ایران
عبدالصالح زر
گروه علوم ورزشی، دانشگاه جهرم، جهرم، ایران
فاطمه احمدی
دانشگاه شهید چمران اهواز،
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :