اثر پوترسین و ۱- متیل سیکلوپروپان بر خواص کیفی و عمر انبارمانی میوه توت فرنگی رقم "سلوا" (Fragaria ananassa Cv. Selva)
سال انتشار: 1394
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: فارسی
مشاهده: 351
فایل این مقاله در 11 صفحه با فرمت PDF قابل دریافت می باشد
- صدور گواهی نمایه سازی
- من نویسنده این مقاله هستم
استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:
شناسه ملی سند علمی:
JR_JCPP-5-17_023
تاریخ نمایه سازی: 5 خرداد 1400
چکیده مقاله:
تماس میوه با اتیلن یکی از دلایل مهم افزایش سرعت پیری و ضایعات پس از برداشت میوه می باشد. بنابراین مواد ضد اتیلنی می توانند عمر پس از برداشت میوه توت فرنگی را افزایش دهند. لذا تاثیر کاربرد غلظت های صفر (شاهد)، ۵/۰، ۷۵/۰ و ۱ میکرولیتر بر لیتر ۱- متیل سیکلوپروپان (۱- ام سی پی) و هم چنین پوترسین با غلظت های صفر (شاهد)، ۵/۰، ۱ و ۵/۱ میلی مولار بر عمر انبارمانی میوه توت فرنگی رقم سلوا در دمای ۱ درجه سانتی گراد به مدت بیست و یک روز بررسی شده است. این پژوهش به صورت فاکتوریل در قالب طرح پایه کاملا تصادفی انجام شد. نتایج نشان داد که بالاترین درصد بازار پسندی، سفتی بافت میوه، اسید های آلی قابل تیتراسیون، مواد جامد محلول و ویتامین ث و کمترین مقادیر صفات پوسیدگی ظاهری، pH و شاخص مزه (TSS/TA) در تیمار ۷۵/۰ و ۱ میکرولیتر بر لیتر ۱- ام سی پی و نیز ۱ و ۵/۱ پوترسین دیده شد. نتایج نشان دهنده تاثیر مثبت تیمارها بر عمر انبارمانی میوه توت فرنگی بود. نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از ۱- ام سی پی و پوترسین می تواند به عنوان راهبرد موثری در تکنولوژی پس از برداشت میوه توت فرنگی رقم سلوا معرفی شود.
کلیدواژه ها:
Ethylene ، Putrescine ، Strawberry ، Storage Life ، ۱-MCP ، اتیلن ، پوترسین ، توت فرنگی ، عمر پس از برداشت ، ۱- ام سی پی
نویسندگان
مهرداد جعفرپور
Islamic Azad Khorasghan University, Isfahan, Iran.
دریاناز امینی
Islamic Azad Khorasghan University, Isfahan, Iran.
فروغ مرتضایی نژاد
Islamic Azad Khorasghan University,ر Isfahan, Iran.
احمدرضا گل پرور
Islamic Azad Khorasghan University,ر Isfahan, Iran.
داوود خوشبخت
Isfahan University of Technology, Isfahan, Iran.
مراجع و منابع این مقاله:
لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این مقاله را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود مقاله لینک شده اند :